Legendarni Šon Kemp: Volim da gledam Jokića, njegova nesebičnost je zarazna

Vreme čitanja: 1min | pon. 04.03.24. | 22:15

Čuveni NBA as oduševljen srpskim košarkašem

Legendarni as NBA lige Šon Kemp oduševljen je načinom na koji igra Nikola Jokić i napominje da se majstorstvo jednog igrača ne meri brojem postignutih poena, već sposobnošću da svojom igrom poboljša svoje saigrače.

Kemp je naveo primer Brusa Brauna čiji je procenat šuta za tri poena porastao na 40 procenata u trenucima dok je igrao sa Jokićem.

Izabrane vesti

Jednostavno, centri poput Jokića su potrebni NBA ligi, jer čine igru mnogo raznovrsnijom, nepredvidivijom i interesantnijom za gredanje.

"Volim da gledam Jokića kako igra. On postiže poene u kritičnim situacijama i čini da njegovi saigrači žele da igraju zajedno sa njim. To se ne viđa često. Njegov slobodan duh, deljenje lopte saigračima. To je osobina koja se ne viđa često kod visokih igrača. Ova nesebičnost je zarazna, čini igru prijatnom za saigrače i stvara pobedničko okruženje", rekao je Kemp.

Nekadašnji centar Sijetla, Klivlenda, Portlanda i Orlanda bio je prepoznatljiv po snažnim zakucavanjima i izuzetnim atmetskim sposobnostima. Jokić je drugačiji tip igrača, ali se ne libi da uđe u žestoke duele pod koševima.

"Zna da postane brutalna zver u poslednjoj četvrini. Ne smeta mu da se spusti na niski post i igra. Vidiš kakve su mu posekotine na ruci, ali njega nije briga. Imam utisak da ima više rana na rukama nego pojedini MMA borci", dodao je Kemp.


tagovi

Šon KempNikola Jokić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara