Krenula"sezona" evroligaških rastanaka: Trinkijeri ostao bez šutera NBA pedigrea

Vreme čitanja: 2min | pon. 21.10.24. | 02:44

Tajron Valas nije opravdao epitet velikog pojačanja u Kaunasu, Žalgiris traga za zamenom

Oktobar ulazi u završnu fazu, a upravo je to period godine kada se košarkaški klubovi često odlučuju na radikalne metode i već posle mesec dana uručuju otkaze letnjim pojačanjima (ili preciznije - promašajima). Sezonu rastanaka u najjačem evropskom klupskom takmičenju otvorio je Žalgiris.

Litvanski velikan ostao je bez američkog beka Tajrona Valasa, koji je nakon iskustva igranja na 114 utakmica u NBA, stigao u Evropu, proveo dve godine u Evrokupu, ali kratak izlet u Evroligu svakako neće pamtiti po dobrom učinku. Interesantno, američki igrač je navodno tražio raskid ugovora iz ličnih razloga, a obe strane će se rastati bez ikakve naknade. Litvanci čak pišu da 30-godišnji Valas razmišlja o penzionisanju.

Izabrane vesti

Žalgiris već aktivno traži zamenu, verovatno igrača iz NBA okruženja. Zelena šuma je ove sedmice zabeležila dve pobede u Evroligi u Italiji. Valas je bio registrovan za utakmice protiv Virtusa iz Bolonje i Armanija iz Milana, ali u igru nije ni ulazio. Umesto toga, Brejdi Manek je zauzeo svoje mesto u postavi za meč protiiv Manekena.

Nastupio je bivši član Klipersa, Atlante, Nju Orleansa u tri utakmice Litvanske lige, postižući u proseku 12,7 poena, 2,0 asistencije i prosečan inddeks koristnosti 12,0, za oko 17 minuta po utakmici. U Evroligi je odigrao dve utakmice, u proseku 11 minuta, postigavši 4,0 poena.

Prošle sezone, Valas je igrao za Turk Telekom iz Ankare, gde je u Evrokupu beležio prosečno 17,9 poena (44,5% na dva poena, 39,1% na trojke), 4,2 skoka, 3,8 asistencija i 1,7 ukradenih lopti.


tagovi

ŽalgirisTajron ValasEvroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara