Aleksandar Varjačić (@Star Sport)
Aleksandar Varjačić (@Star Sport)

Bela tačka oslonca za Lučance - sa penala do drugog mesta

Vreme čitanja: 3min | ned. 20.10.24. | 18:59

Mladosti suđen sedmi jedanaesterac u poslednjih šest kola, a, u odsustvu Pejovića, Varjačić je bio egzekutor protiv IMT-a (1:0)

I bez trenera - promocija trećeg u tekućoj sezoni, Nikole Trajkovića, biće obavljena tek sutra ili prekosutra - i bez prvog strelca i penaldžije tima Aleksandra Pejovića - što za dalji tok ove priče nije nimalo beznačajno - Mladost iz Lučana nastavlja sa pobedama. Ova protiv IMT-a (1:0), u 12. kolu Mozzart Bet Superlige, dovoljna je da se ekipa pozicionira na drugo mesto na tabeli, odmah iza neprikosnovene Crvene zvezde.

Čak sedmi penal dosuđen je za Lučance u poslednjih šest kola. Podatak maltene za Riplija. Ovog popodneva posebno upečatljiv, jer to je bio jedini momenat kada je domaći tim ušao u kazneni prostor rivala - da ne kažemo, žargonski, prešao centar - u prvom poluvremenu. Bio je to neki vazdušni duel Kijevčanina i Krsmanovića, fudbaler Traktorista je neoprezno zamahnuo rukom, koju je lopta zakačila u padu, a mladi sudija David Matić pokazao je na belu tačku.

Izabrane vesti

Tačku oslonca za Mladost ove sezone. Nije bilo Pejovića u timu zbog žutih kartona, loptu je uzeo Aleksandar Varjačić i na drugoj uzastopnoj utakmici upisao se u listu strelaca. Igrao se 33. minut. I bio je to jedini udarac ka protivničkom golu koji su domaći fudbaleri uputili u prvih 45 minuta.

Statistički podaci o odnosu u posedu lopte (28:72), ili broju izvedenih kornera (0:5) u prvom poluvremenu, najbolje govore o opredeljenju dva tima. Mladost je protivniku svesno prepustila dominaciju u polju, povukla se na svoju polovinu. Novobeograđani su i koncepcijski bili spremni na to, u sastavu su imali višak veznih igrača, čak i Luku Lukovića kao neku "lažnu devetku", ali baš nikakvu korist nisu izvukli iz toga što su sve vreme pleli mrežu oko protivničkog kaznenog prostora. Kada god bi pokušali da uđu u priliku, nailazili bi na bedem u vidu protivničkih defanzivaca, a Andrić, Ćirković, Joksimović, Leković, Udovičić bloklirali su sve poput neprobojnog zida.

Posle totalne uspavanke u prvom, drugo poluvreme donelo je ipak nešto više uzbuđenja. Trener IMT-a Milan Stojanoski pokušao je brojnim izmenama da razdrma ekipu, a pažnju je izazvao povratak na teren posle duge pauze zbog povrede Vladimira Lučića, fudbalera Crvene zvezde na pozajmici među Traktoristima, koji su šansu utakmice propustili u 58. minutu, kada je nakon centaršuta Sprema i pokušaja glavom Lukovića lopta prohujala tik uz stativu.

Na drugoj strani, ekipa koju je privremeno sa klupe vodio Nermin Useni izvela je dva vrlo opasna kontranapada preko Petra Bojića u razmaku od tri minuta. Prvi je završio aasistencijom za Krsmanovića, čiji udarac je zaistavio Vukliš, drugi za malo nepreciznim udarcem po zemlji. U 87. minutu Stamenković je odbranio pokušaj Kura, lopta je stigla do Levija koji je pogodio stativu, ali se zapravo aktivirao iz ofsajda, tako da je opasnost otklonjena.

Mladost zna. Mladost ima rutinu, sistem u igri, ima iskustva za izvoz, ali Mladost ove sezone ima i ogromnu količinu sreće. Posebno danas, kada je do pobede došla ziheraški, praktično ni iz čega... Što je utoliko bolnije za IMT, kome su, sve zacementiranijem pri dnu tabele, bodovi potrebni kao ozeblom sunce.

MLADOST - IMT 1:0 (1:0)

/Varjačić 33p/

Lučani. Stadion: SRC Radoš Milovanović.

Sudija: David Matić (Novi Sad).

Žuti kartoni: Žunić, Leković, Jojić (Mladost), Batis, Kur (IMT).

MLADOST (3-4-2-1): Stamenković 7 - Andrić 7, Ćirković 7, Joksimović 7 - Varjačić 6,5, Leković 6,5 (od 79. Eze), Žunić 6,5 (od 90+3. Pribaković), Udovičić 6,5 - Bojić 6,5 (od 84. Cvetinović), Ljubomirac 6 - Krsmanović 6 (od 84. Jojić).

IMT (4-2-3-1): Vukliš 6,5 - Glišić 6, Popović 6, Batis 6, Spremo 6 (od 75. Lutovac) - Kur 6, Kijevčanin 5,5 (od 46. Lebi 5,5) - Radočaj 5,5 (od 46. Do Kouto 5,5), Krstić 6, Stevanović 5,5 (od 83. Zulfić) - Luković 5,5 (od 61. Lučić 5,5).

Igrač utakmice: Nikola Ćirković (Mladost) 7.

MOZZART BET SUPERLIGA, 12. KOLO:

Petak:

Crvena zvezda – Radnički Niš 5:1 (3:0)

/L. Ilić 4, 34, 44, Katai 58, 60 - Ivelja 89/

Čukarički - Napredak 0:0

TSC - Radnički 1923 0:2 (0:1)

/Stankovski 2, Golijanin 84/

Subota:

OFK Beograd Mozzart Bet - Spartak 1:1 (1:0)

/Flajter 9 pen - Todoroski 90+4/

Tekstičac - Železničar 0:2 (0:0)

/Romanić 52, Eze 90+4/

Jedinstvo - Vojvodina 1:1

/Jevtić 28 - Veličković 84/

Nedelja:

Mladost - IMT 1:0 (1:0)

/Varjačić 33p/

Ponedeljak:

16.00: (4.40) Novi Pazar (3.50) Partizan (1.85)



tagovi

IMTMladost LučaniAleksandar Varjačić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara