Rafael Veiga (©Reuters)
Rafael Veiga (©Reuters)

Veiga je blago Palmeirasa, Flamengo nije uspeo da trku za krunom učini zanimljivijom (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 21.08.22. | 23:21

Brazilska Serija A: U velikom derbiju remi – 1:1 u Sao Paulu. Verdao zadržao osam bodova više u odnosu na velikog rivala. Sjajan gol veziste domaćina u nastavku, za bod koji bi mogao da reši pitanje šampiona

Palmeiras hita ka tiitli u Brazilu. Portugalski stručnjak Abel Fereira pravi dar-mar u Južnoj Americi. Dva puta je osvojio sa Verdaom Kopa Libertadores, slavio je i u Kupu i Superkupu Brazila, Rekoba Sudamerikani (Superkupu Južne Amerika), šampionatu Pauliste, a sada grabi i ka osvajanju Brazileiraa.

U velikom derbiju Serije A, Palmeiras i Flamengo su odigrali 1:1 u Sao Paulu. U izjednačenom meču, za nijansu je domaćin bio bolji, ali može da bude prezadovoljan bodom jer najvećem rivalu za krunu i dalje beži velikih devet bodova. Između ova dva tima je Fluminense sa osam bodova manje za liderom.

Izabrane vesti

Flamengo je bio u naletu, zvezde tima izu Rija su se trgle posle smene Paula Souze i dolaska na kormilo Dorivala Žuniora. Imali su crveno-crni pet vezanih pobeda u prvenstvu, plasirali se u polufinale Kopa Libertadores i Kupa Brazila, ali nisu uspeli da trku za titulu učine neizvesnijom, mada ima još mnogo do kraja, čak 14 kola.

Utorak, 01.00: (3,50) Avai (3,10) Internasional (2,25)

Ipak, kako igra Palmeiras, rivalima ostaju male šanse da mogu da ga zaustave na putu do krune u zemlji fudbala. Vodio je Flamengo od 29. minuta golom Viktora Uga koji je sjajno zahvatio lotpu glavom sa desetak metara posle centaršuta Ajrtona Lukasa, za muk međi navijačima obojenih u zelene boje šampiona kontinenta.

Ima Fereira sjajne igrače na raspolaganju. Ostao je ovog leta bez supertalentovanog napadača Gabrijela Verona koji je pojačao Porto. Roni, Gustavo Skarpa i Dudu su perjanice tima, a probudio se u pravom trenutku i lucidni Rafael Veiga, junak Palmeirasa ove večeri. On je u 66. minutu fantastičnim udarcem levom nogom sa oko 17 metara zatresao mrežu Flamenga. Ovaj gol mogao bi da bude presudan u borbi za titulu. Korintijans posustaje, Fluminense, čini se, nema snage do titule, osvajač duple krune prošle sezone, Atletiko Mineiro je u nokdauunu, pa bi Flamengo do kraja sezone mogao da bude najveći takmac Verdau.

Posle iznjednačenja, oba tima su imala nekoliko solidnih šansi, ali mreže su ostale netaknute, a čini se da je domaćin mnogo zadovoljniji bodom. Ovi velikani bi mogli da igraju i u finalu Kopa Libertadores kao i prošle godine. Tim iz Rija će u polufinalu odigrati dvomeč sa Velezom, dok će Atletiko Paranaense Luisa Felipea Skolarija da izazove dvostrukog uzastopnog šampiona kontinenta.

U derbiju Sao Paula, Santos je na stadionu Vila Belmiro pobedio Sao Paulo sa 1:0. Gol odluke delo je Lukasa Brage. Trikolori s Morumnbija nastavili su sa lošim igrama u Brazileirau, ali će imati šansu za dva trofeja, stigli su do polufinala Kupa Brazila i Kopa Sudamerikana. Ukoliko osvoje drugorangirano takmičenje na tlu Južne Amerike, tim Rožerija Senija izboriće plasman u Kopa Libertadores naredne godine.

-------------------------

Prognozziraj besplatno Mozzart Bet Superligu za milionski nagradni fond

-------------------------

BRAZIL 1- 23. KOLO

Subota

Atletiko Mineiro – Gojas 0:1 (0:0)

/Pedro Raul 51/

Fluminense - Koritiba 5:2 (2:0)

/Paulista 3, Arias 36, Nejtan 77, Vilian 90+1, 90+5 - Manga 72, Egidio 84/

Nedelja

Žuventud - Botafogo 2:2 (1:0)

//Isidro Pita 9, 65 – Žunior Santos 61, Gabrijel 72/

Palmeiras - Flamengo 1:1 (0:1)

/Veiga 66 - Viktor Ugo 29/

Atletiko PR – Amerika Mineiro 1:1 (1:0)

/Pablo 25 – Enrike Almeida 64/

Bragantino – Seara 1:1 (0:0)

/Luan Kandido 90+13pen – Ze Roberto 80pen/

Atletiko GO – Kujaba 1:1 (1:0)

/Čurin 34 – Rodrižinjo 81/

Fortaleza – Korintijans 1:0 (0:0)

/Mojzes 65/

Santos - Sao Paulo 1:0 (1:0)

/Lukas Braga 33/

Utorak

01.00: (3,50) Avai (3,10) Internasional (2,25)

***kvote su podložne promenama



tagovi

FlamengoPalmeirasJužna AmerikaBrazilBrazil 1Rafael Veiga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara