PARTIZAN – TIM ZA SPARTU: Vraćaju se Miletić i Marković, Miljković čeka derbi

Vreme čitanja: 3min | sre. 23.02.22. | 19:18

U ofanzivnom delu sve isto kao u Pragu...

Koliko je Partizan napredovao pod instrukcijama Aleksandra Stanojevića najbolje se može zaključiti na osnovu činjenice da ne mora da pobedi kako bi se produžilo bitisanje na međunarodnoj sceni. Za razliku od bliske prošlosti, kad je u većini slučajeva morao da juri zaostatak, u četvrtak bi ga u osminu finala Lige konferencije odveo čak i remi. Za tu komociju izborio se trijumfom u Pragu (1:0) i za korak, možda i dva, bliži je narednoj rundi od Sparte.

Što ne znači da je završio posao. Naprotiv, u Humskoj su oprezni svi, od portira do predsednika kluba, svesni da ih najpre kvalitetna defanziva održava na bezbednoj udaljenosti od Čeha. Zato se očekuje da stručni štab primeni sličan stil kako bi osujetio projektovane napade gostiju, pošto je logično pretpostaviti da ekipa Pavela Vrbe pokuša da uradi ono što nije na Letni.

Izabrane vesti

U takvoj konstelaciji snaga, Stanojević će izvesno vratiti među stative Aleksandra Popovića (za vikend predahnuo, mrežu protiv kragujevačkog Radničkog uspešno čuvao Nemanja Stevanović), uveren u pronogzu Ivana Ćurkovića da „mladi golman sigurno neće primiti gol“. Velike su šanse da ispred stasitog Užičanina upari Igora Vujačića i Nemanju Miletića, tim pre što su, zajedno sa ostatkom tima, u potpunosti neutralisali ofanzivan potencijal Sparte (napadači Tomaš Čančvara i Adam Hložek maltene bez šansi u prvom susretu). Na kraju krajeva, Miletić je odmarao u prethodnom superligaškom kolu, a znajući da stručni štab sve češće rotira centralne defanzivce jedna od najrealnijih varijanti je da povratnik iz Saudijske Arabije počne evropski, a Siniša Saničanin naredni prvenstveni duel.

Poziciju levog beka zacementirao je sve bolji Slobodan Urošević, kome će biti poveren zadatak da uštopuje Jakuba Pešeka i smiri desnog beka ofanzivnih karakterisitka Tomaša Vajsnera, koji se vraća među startere posle suspenzije. Na desnoj strani odbrane najverovatnije će doći do rokade viđene na Letni. Tad je Aleksandar Miljković u ranoj fazi drugog poluvremena prepustio mesto Marku Živkoviću, a kako je Stanojević rekao da bi Miljković trebalo da bude spreman za večiti derbi, deluje da je Smederevac u prednosti za revanš.

Ostale pozicije trebalo bi da budu identične kao u Češkoj. Lazar Marković će opet dejstvovati kao desno (Nikola Terzić se sad seli na klupu, jer u Evropi nema pravila bonusa, a pretpostavka je da je Stanojeviću potreban svež za 166. večiti derbi), a Kvinsi Menig kao levo krilo, jasnih zadataka da pomažu odbrani. Razumljivo, čekaće da se otvori prostor za neki bek ili realizaciju, računajući na saradnju sa Bibarsom Nathom (i Izraelac je predahnuo poslednjih 20-ak minuta u minulom meču za bodove) i Rikardom Gomešom.

Žilu kucavicu veznog reda trebalo bi da predstavljaju Saša Zdjelar (asistent u prvom meču) i Miloš Jojić (efektan gol Radničkom), dok će se Stanojević i ovoga puta opredeliti da Marko Jevtović bude osveženje sa klupe, jer je i u Pragu doneo impuls u odbrambenim zadacima.

Partizan bi Sparti trebalo da se suprotstavi u formaciji 4-2-3-1: Popović – Živković, Miletić, Vujačić, Urošević – Zdjelar, Jojić – Marković, Natho, Menig – Rikardo.


tagovi

Aleksandar Stanojević

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara