Aleksandar Stanojević (©Starsport)
Aleksandar Stanojević (©Starsport)

Stanojević u klještima Sparte i Zvezde: Sami smo krivi, kako da im kažem – odmaramo za derbi?!

Vreme čitanja: 4min | sre. 23.02.22. | 13:04

“Ne, ulazimo ful“, kategorički će Partizanov šef struke pred revanš sa Česima

Pre 17 godina Obiora Odita je po vejavici izvodio akrobatske poteze, Miroslav Radović jednim od lepših pogodaka Partizana na evropkoj sceni u ovom veku trasirao put ka osmini finala tadašnjeg UEFA kupa, a posle Kvinsija Meniga, junaka na gostovanju u Pragu, traži Partizan novog heroja na međunarodnoj sceni.

Ubeđen je da će ga pronaći u revanšu sa Česima. Tim pre što je sa Letne doneo ohrabrujućih 1:0.

Izabrane vesti

Ponosan sam na igrače, svaka im čast kako su izneli dosadašnji deo sezone, ovo će nam biti 14. meč u Evropi i izborili su se da uživaju sa našim navijačima. Čeka nas drugačija utakmica nego pre osam dana, rival će više rizikovati, ali sami sebi smo nametnuli obavezu više i pritisak. Želimo da obradujemo publiku, njena pomoć nam je potrebna“, telegrafski će Aleksandar Stanojević, dan uoči revanša osmine finala Lige konferencije.

Mada deo javnosti vidi srpskog predstavnika jednom nogom u narednoj rundi, šef stručnog štaba Parnog valjka podiže obrve u znak opreza.

Česi mogu da postignu gol u svakom trenutku i meč vrate na početak. Pre prve utakmice su izašli iz dva derbija, u međuvreme u se osvežli, više će rizikovati u Beogradu i zato nas čeka težak meč. Nisam siguran da će ponoviti sastav od prošle sedmice. Uvek igraju u najboljem u datom trenutku: protiv Slavije u jednom, Plzenja u drugom, nas u trećem. Ne verujem da se čuvaju. Protiv Slavije je, primera radi, bila tuča ceo susret, jer je Sparta fizički zahtevna ekipa. Ne znam hoće li tako biti i u Humskoj, možda će se utakmica otvoriti, iznedriti više šansi...

Pavel Vrba u Srbiju nije doveo startnog štopera Ondreja Česlustku, niti povređene napadače, Mateja Pulkraba i Lukasa Juliša.

Zato se vratio desni bek, izvanredni Tomaš Vajsner. Poletna su ekipa. Imaju Adama Hložeeka, sposobnog da igra u špicu, iza napadača ili po krilu. Možda će mladi Bugarin krenuti napred...

18.45: (2,10) Partizan (3,35) Sparta Prag (4,00)

Zanimljivo, Sparta je prvi susret počela sa četvoricom tinejdžera, a Partizan ga okončao s trojicom.

Česi na raspolaganju imaju momke koji tržišno vrede po 20.000.000 evra i traže ih veliki evropski klubovi. Daju golove u međunarodnim utakmicama. Kakve veze ima da li im je 18 ili 28 godina. Oprezni smo. Rival nam je tim koji je u Ligi Evrope savladao Glazgov Rendžers i Brondbi. Ko smo mi da pretimo i objašnjavamo da smo favoriti. Da, trenutno nam je liga 11. u Evropi, imamo samopouzdanje, ali ne možemo da kažemo kako smo favorti“.

Tokom prvog susreta došla je do izražaja defanzivna perfekcija Partizana, ograničila je Spartu na mali broj pokušaja, učinila da ostane bezopasna.

Nije Sparta pokazala pravo lice, jer joj mi nismo dozvolili. Kao kad mi ne igramo dobro, to je zato što se nešto i protivnik pita. A sutra može i golman da krene na korner, štoper u 16 metara, rizikovaće, jer nema popravnog“.

Aleksandar Stanojević (©Starsport)Aleksandar Stanojević (©Starsport)

A hoće li se Partizan štedeti pred derbi pitanje je koje izaziva posebnu reakciju Aleksandra Stanojevića.

Znate šta nam je prioritet, međutim, sami smo ’krivi’ ili srećni što sam se ovo dešava. Nemam luksuz da sad razmišljam o derbiju, iako sam hteo. Na našoj strani je rezultat, biće i dosta navijača, svestan sam da će nas revanš istrošiti, kao što je bio slučaj sa Mančester Sitijem i Interom, pa su kasnije kiksnuli u prvenstvu. Momcima svaka čast što su podigli standarde. Kako da im kažem: „Hajde da odmaramo pred našim navijačima“? Ne, ulazimo ful, ne razmišljamo o sledećoj utakmici, nažalost...

Psiha, ipak, sugeriše da je Crvena zvezda već u podsvesti igrača superligaškog lidera.

Prirodno je da razmišljamo o derbiju. I u Nišu sam mislio kako ćemo. Šta da radimo... Rekao sam im da su sami krivi što su podigli standarde, sad moraju to da iznesu. Ne možete da kalkulišete. Izlazimo u najjačem sastavu. Niti bilo koga odmaram, niti pomeram. A videću tokom meča, možda ću u 70. minutu razmišljati šta dalje“, pojasnio je Aleksandar Stanojević, uz napomenu da na Ljubomira Fejsu i Danila Pantića ne može da računa ni protiv Sparte, da se nada kako će zadnji vezni i Aleksandar Miljković biti spremni za derbi, te da će Igor Vujačić uprkos povredi glave na meču sa Radničkim iz Kragujevca.

PUBLIKA I ODGOVORNOST

Umeli su Grobari u bliskoj prošlosti da poguraju ekipu napred, međutim, i da je ne mali broj puta ukoče.

Na mene pritisak sa tribina ne može da utiče, jer sam dugo ovde. Imamo irggače koji sećaju veliku odgovornost. To je dobra stvar, zato smo tu gde jesmo. A nekad nas sputa pritisak da ne pokažemo najbolje, jer smo toliko odgovorni. Zato nam je potrebna pozitivna reakcija sa tribina, a onda na kraju neka publika iznese stav“, dodao je Stanojević.

PUSTIĆU IM GOL MIRETOVOG GOLA U UKRAJINI

Na dan utakmice sa Spartom navršiće se 17 godina otkako je Partizan eliminisao Dnjepar u Ukrajini efektnim pogotkom Miroslava Radovića.

Igračima danas prezentujem analizu naše poslednje utakmice i nekih treninga, a sutra ću im, neposredno pred duel pustiti Miretov pogodak“, želi Stanojević posebno da motiviše izabranike.


tagovi

Aleksandar StanojevićSparta PragFK Partizan

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara