Rafael Veiga slavi gol (©AFP)
Rafael Veiga slavi gol (©AFP)

Palmeiras šampionski u Boliviji uz Veigin rafal, petardom do sigurnog učešća u nokaut fazi (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 04.05.22. | 04:47

Atletiku klasik Minas Žeirasa, dvostruki uzastopni osvajač Kopa Libertadores preorao stadion Independijentea

Imamo prvog učesnika nokaut faze Kopa Libertadores, a ko bi drugi to bio nego vladajući šampion! Dvostruki uzastopni osvajač kontinentalne titule istakao je najozbiljniju kandidaturu za novu odbranu trona pošto je već posle četiri kola obezbedio ulaznicu za narednu fazu takmičenja i to na kakav način - tako što je deklasirao Independijente Petrolero usred Bolivije - 5:0 (2:0)!

Niko nije ni očekivao da bi Independijente mogao da napravi čudo protiv branioca titule, ali ovakav fudbal Palmeirasa zaista obećava još jednu plodonosnu godinu na internacionalnoj sceni i najozbiljniju ofanzivu na četvrti pehar, treći uzastopni!

Izabrane vesti

Sve su oči fudbalskih poklonika ove noći bile uprte ka Rafaelu Veigi. Posle dva gola u prvom susretu ovih timova, ofanzivac Palmeirasa razbucao je mrežu rivala sa još tri pogotka za gotovo šokantan učinak od pet hitaca u 91 minut fudbala! Toliko je, naime, Veiga odigrao u ova dva susreta sa Independijenteom. Zaista impresivno... Potrudio se svojski Veiga da ga navijači Independijentea zapamte. Posle prvog gola sa bele tačke kojim je i doneo prednost već u 17. minutu, samo pet minuta kasnije pogodio je prvi put iz igre, da bi onda u 60. minutu poslao raketu "zemlja-vazduh" koja je protivničkog golmana ostavila skoro pa ukopanog u mestu. Veiga je imao sav prostor ovog sveta da se namesti i zategne praćku sa skoro 30 metara, a lopta je preletela iznad indisponiranog Ajalu.

Pošto je Veiga završio svoj perfomans i njegovi saigrači uspeli su da se upišu u listu strelaca. Prvo je to učinio Rafael Navaro nepuna dva minuta kasnije, da bi Serkueira u 74. minutu postavio konačni rezultat i lansirao Palmeiras do četvrte uzastopne pobede u grupnoj fazi. Što je prilično kontradiktorno gledajući učinak Verdaa u domaćem prvenstvu gde posle četiri kola ima samo pet bodova...

Veliki uticaj na rasplet imao je nesportski potez Kristijana Souze koji je u samoj nadoknadi prvog poluvremena laktom udario protivnika, a sudija Nikolas Lamolina nije imao drugo rešenje nego da mu pokaže direktan crveni karton. Potom je pomoćnom treneru domaćina Huanu Robledi pokazao put u svlačionicu zbog oštrih protesta na prethodnu odluku.

Klasik Minas Žeirasa pripao je očekivano Atletiko Mineiru. Slavlje Atletika na stadionu Rajmundo Sampajo u Belo Orizonteu rezultatom 2:1 kojim je bar nakratko samostalno preuzeo čelnu poziciju na tabeli Grupe D.

Sve što se dešavalo na terenu, viđeno je u prvom poluvremenu iliti uvodnih 40 minuta. Hulk se večeras nije upisao u listu strelaca, ali je uspeo da razigra Giljermea Aranu za gol već u 13. minutu. Potom je Arana bio arhitekta akcije koju je posle briljantne asistencije završio Ignasio Fernandez u 37. minutu, da bi ubrzo zatim Herman Konti prepolovio zaostatak posle odbitka unutar kaznenog prostora. Bio je domaćin agresivan u nastavku, Atletiko je strpljivo čekao svoju šansu da napadne iz kontre, ali se rezultat više nije menjao.

KOPA LIBERTADORES - 4. KOLO

GRUPA A

Sreda

Deportivo Tačira - Emelek 1:4 (1:2)

/Uribe 37 – Rodrigez 3, 11, 59 penal, Kabeza 74/

Independijente Petrolero - Palmeiras 0:5 (0:2)

/Veiga 17, 22, 60, Rafael Navaro 62, Serkueira 74/

GRUPA D

Sreda

Amerika Mineiro - Atletiko Mineiro 1:2 (1:2)

/Konti 39 – Arana 13, Fernandez 37/

Četvrtak

04.00: (2,30) Deportes Tolima (3,10) Independijente Del Valje (3,35)



tagovi

Kopa LibertadoresPalmeirasAtletiko MineiroRafael Veiga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara