Simone Inzagi (©Reuters)
Simone Inzagi (©Reuters)

Inzagi: Neutralci su uživali – ja nisam! Trebalo je da Juventusu damo sedam ili osam komada

Vreme čitanja: 2min | pon. 28.10.24. | 08:27

Interov trener nije baš raspoložen posle remija u Derbiju Italije

Jedno je čovek u pravu – mi, neutralci, zaista smo uživali u spektaklu kakav se retko viđa. Inter i Juventus su u remiju od 4:4 oduševili fudbalsku planetu, ali trener Nerazura Simone Inzagi iz svog ugla ne može da bude zadovoljan.

Izabrane vesti

Neutralni ljubitelji fudbala su se zabavili, uživali, ja nisan. U stvari, veoma sam ljut i razočaran. Moraćemo da analiziramo to kako smo primili četiri gola. Juve sme da šutira četiri puta. Ali apsolutno ne sme da nam da četiri gola“, rekao je Inzagi posle meča.

Ima i zašto da bude lud. Inter je ove sezone na devet utakmica primio 13 golova što je više od 50 odsto ukupno primljenih golova za celu proteklu sezonu (22).

Prvi gol Jildiza smo primili posle auta. Drugi nakon što su na jednog igrača izašla trojica naših fudbalera, to se nikad ne radi. A, zaslužili smo pobedu. I u svlačionici sam video tužna lica. Šteta“.

No, milanski klub je sam kriv. Imao je nekoliko prilika da pri vođstvu od 4:2 reši pitanje pobednika, ali nije uspeo.

Juventus je večeras trebalo da primi sedam ili osam komada. A mi nismo dali ni pet. Dobro je što smo stvorili toliko šansi, ali morali smo da uradimo više. Baš tu leže i bes i razočaranje“.

Kako ono kažu, ne može Interov napad da postigne golova koliko odbrana može da primi? Inzagi odbija da bude tako oštar.

Na dve prethodne utakmice sačuvali smo mrežu netaknutom, ali to nije dovoljno. Ovo danas je sve reklo: ne možeš da primiš četiri takva gola. Četiri gola iz četiri šuta – ne smeš to sebi da dozvoliš“.

Kolega iz suparničkog tabora Tijago Mota delimično je prizao da je Inter bio bolji, ali je Inzagi podsetio da je pri rezultatu 4:4 i Juve mogao do celog plena.

Nikad nismo patili ovako, niti rivalu dozvolili toliko šansi... Inter je mogao da ’ubije utakmicu’. Ali nije, a na kraju smo mi bili ti koji su imali najbolju priliku na 4:4“.


tagovi

Simone InzagiTijago MotaInterJuventus

Obaveštavaj me

Inter
Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara