Mejson Grinvud (©AFP)
Mejson Grinvud (©AFP)

Medeni mesec je prošao: Grinvudu jedinice za učinak u derbiju – nepristojno je ovo što radi

Vreme čitanja: 2min | pon. 28.10.24. | 10:45

“Kad nema loptu, ništa ga ne interesuje“, napisao je L'Ekip

Iz Engleske proteran zbog optužbi za seksualno zlostavljenje, u Hetafeu slavljen kao majstor kakav je samo pukim čudom mogao da završi u tom španskom klubu. I baš kada smo pomislili da bi Mejson Grinvud mogao da u Marselju u potpunosti oživi fudbalsku karijeru, desio se derbi Olimpika sa Pari Sen Žermeom koji je celu Evropu učvrstio u stavu: ipak nije igrač za najviša dela.

Nije naravno samo do njega, nikad nije kad tim izgubi sa 0:3. Ali Grinvud je identifikovan kao najgori na terenu što je uostalom očigledno mislio i Roberto de Zerbi, koji ga je izvukao iz igre u 45. minutu.

Izabrane vesti

Ugledni L'Ekip i lokalni Provans samo su dosipali so na Grinvudovu živu ranu “nagradivši“ ga jedinicom za učinak u velikom derbiju Francuske.

De Zerbi je čekao do poluvremena da ga izvede, a i to mu je bilo previše, jer se njegov doprinos graničio sa nepristojnošću. Kad nema loptu u nogama, apsolutno ništa ga ne interesuje. Kao kod onog laganog kasa pre prvog gola, a posebno kod užasnog pasa pred treći gol. Fijasko“.

Provans ništa milostiviji prema 23-godišnjem fudbaleru.

Svi znaju, pa i (trener Pari Sen Žermena) Luis Enrike, da Grinvud ne voli da igra odbranu. U šestom minutu to je još jednom dokazao kad je gledao Nuna Mendesa kako se ubacuje iz drugog plana pred uvodni gol Žoaoa Nevesa. Tolika pasivnost se graniči sa namernim faulom. Uoči trećeg gola, lak pas dao u noge protivniku“.

Dodaćemo i da se nije vratio da isprati taj napad Pari Sen Žermena, jer da jeste Bredli Barkola verovatno ne bi pogodio za 3:0.

Ali kao što rekoše već francuske kolege: Grinvud baš i ne mari za defanzivu. I to ne mogu da sakriju ni šest golova i dve asistencije u dosadašnjih devet utakmica.



 


tagovi

Mejson GrinvudOlimpik Marselj

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara