Florijan Virc (©reuters)
Florijan Virc (©reuters)

Histerija zbog Virca: Siti dodao gas, on hoće u Bajern, a Bajer da spreči transfer u Minhen

Vreme čitanja: 3min | pet. 18.10.24. | 19:24

Real Madrid stoji sa strane i čeka rasplet, još četiri kluba potencijalno u igri

Sledeće leto je jako daleko, ali već sada možemo da zaključimo kako će Florijan Virc da bude prva zvezda prelaznog roka! U Nemačkoj vlada prava histerija zbog mladog veziste, praktično svake nedelje isplivaju novi detalji oko budućnosti najboljeg igrača Bajera i maltene svaki put je novi klub favorit da ga potpiše.

Pre samo nekoliko dana iz Španije je stigla vest o velikoj želji Florentina Pereza da ga vidi u Real Madridu i tako nastavi projekat izgradnje moćnog tima za narednu deceniju, a prema informacijama dobro obaveštenog nemačkog novinara Florijana Platenberga prvi najbliži angažovanju vrsnog ofanzivnog veziste je – Mančester Siti!

Izabrane vesti

Nemački Skaj tvrdi da je Mančester Siti “dao pun gas“ kako bi dobio naklonost nemačkog reprezentativca. Razlog je vrlo jednostavan – Kevin De Brujne mora da dobije naslednika. Belgijancu ugovor sa Sitijem ističe na leto, ostanak na Etihadu nije izvestan jer se već ovog leta glasno spekulisalo o njegovom odlasku u Saudijsku Arabiju ili na neku drugu egzotičnu lokaciju za brdo para, a Pep Gvardiola vidi baš Florijana Virca kao savršenog zamenika. Zato je po Pepovim instrukcijama Siti počeo da razgovara sa Vircovim agentima kako bi dobili jasniju sliku o tome šta je potrebno da bi ga potpisali.

Velika bi problematika mogla da nastane ako Virc ostane pri svom stavu da želi prvo da zaigra za Bajern, ostavi trag i tek onda ode u inostranstvo. Skaj tvrdi da je direktor Bavaraca Maks Eberl takođe inicirao pregovore sa agentima i oni bi najradije da upare Florijana Virca i Džamala Musijalu, inače velike prijatelje privatno, kako bi stvorili moćan tandem za budućnost. Bajern bi navodno hteo da u posao ubaci i talentovanog Paula Vanera, koji je trenutno na pozajmici u Hajdenhajmu. On bi bio naslednik za Virca.

Druga strana medalje je ono što Bajer Leverkuzen hoće, a to je da po svaku cenu blokira transfer u Bajern. Vircov matični klub ne želi jednostavno da se povinuje tradicionalnim tokovima i prepusti svog najboljeg igrača najvećem konkurentu. Odavno je poznato da Bajern funkcioniše po modelu da 'otima' ključne figure glavnih takmaca za titulu, tako je uostalom klub i uspostavio dominaciju koja traje toliko dugo – sve do prošle sezone, kada je titulu uzeo Leverkuzen – i sada nailazi na sve veći otpor klubova.

Real Madrid ostaje kao jedna od mogućih destinacija i ako Florentino Perez bude zagrizao, biće zanimljivo videti za koga bi se Virc odlučio. Skaj takođe ističe da u redu za njegov potpis stoje još Liverpul, Arsenal, Mančester Junajted i Pari Sen Žermen. S tim da svi oni imaju manje šanse da ga dobiju, od pomenutog trilinga. Bajer Leverkuzen na kraju dana moći će svakako da računa na rekordan prihod od Vircove prodaje, između 100.000.000 i 150.000.000 evra!

Budite spremni, ovo nam je sledeća velika transfer saga...


tagovi

Florijan VircBajer LeverkuzenBajern MinhenMančester SitiReal Madrid

Obaveštavaj me

Bajern
Man. Siti
Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara