Matej Rebec (ABA liga)
Matej Rebec (ABA liga)

Panteri okrenuli Cibonu i upisali treću pobedu

Vreme čitanja: 2min | pet. 18.10.24. | 21:14

FMP nadoknadio minus od 14 poena protiv hrvatskog kluba kojeg je savladao u okviru 5. kola ABA lige (89:84)

Ima štofa ovaj FMP za plej-of. Ekipa iz Železnika je uspela da nadoknadi minus od 14 poena protiv zagrebačke Cibone i na kraju slavi rezultatom 89:84 čime je upisao treći trijumf iz pet kola regionalne ABA lige. Panteri su time ostali na maksimalnom učinku u svom domu, uspeli da se podignu nakon naglog pada u trećem periodu i uknjiže važan trijumf.

U sastavu Saše Nikitovića, ljudi preokreta bili su Matej Rebec i Stefan Lazarević koji su povukli baš u trenucima kada je protivnik težio da im presudi. Hitronogi slovenački plejmejker je upisao 23 poena (4/10 za tri) uz šest asistencija, dok je doskorašnji igrač Crvene zvezde imao pravu ol-raund partiju od 21 poena, šest skokova i četiri dodavanja. Fantastičan je još jednom bio Ognjen Kuzmić koji je dopisao 15 poena. Popularni Kuz doživljava novu mladost u timu iz beogradskog predgrađa. Zanimljivo je i da se Jovan Novak nije upisao u list strelaca, ali je zato imao čak deset proigravanja za saigrača.

Izabrane vesti

Kod gostujućeg sastava koji je u Beograd stigao sa novim trenerom, Barišom Krasićem nakon što je američki stručnjak Kristofer Tomas zbog loših rezultata, ali i razmirica sa navijačima, dobio otkaz, najbolji je ubedljivo bio Filip Bundović koji se zaustavio na 26 poena, dok je Sven Smajlagić dao 16.

Šok terapija nije uspela, iako je u dobrom delu meča, Cibona bila tim u nadređenom položaju. Ipak, upisali su Vukovi sa Tiškanca četvrti neuspeh tako da su pozicionirani na dnu tabele.

FMP u utorak očekuje nastavak borbi u FIBA Ligi šampiona gde gostuju španskoj Mursiji. Posle dva odigrana kola su na polovičnom učinku pošto uz pobedu nad Peristerijem imaju i poraz od Manise.



tagovi

KK FMPCibonaABA liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara