Sesar Aspilikueta i Nabi Kejta (©Reuters)
Sesar Aspilikueta i Nabi Kejta (©Reuters)

Dortmundov plan: Oguliti kožu Liverpulu za Belingema i uzeti Kejtu za džabe

Vreme čitanja: 2min | sre. 01.03.23. | 11:18

Računicu bi mogao da mu pokvari Lajpcig, želi da vrati vezistu koga je Redsima prodao za 60.000.000

Jirgen Klop je imao mnoštvo pogodaka, a jedan od malobrojnih promašaja, za koje je izdvojio ozbiljno svotu novca, je Nabi Kejta. Omanuo je nemački stručnjak, definitivno se vezista iz Gvineje može zavesti pod najveće razočaranje u njegovoj eri i na leto će kao slobodan igrač napustiti Enfild.

Liverpul neće povratiti uloženo, a pre pet godina iskeširao je 60.000.000 evra za Nabija Kejtu. Biće to transfer na kome je napravio ogroman minus u klupskoj kasi, ali će i ostati zapisano da je tokom boravka na Efildu osvojio sedam trofeja, među njima je i Liga šampiona. Došao je na Ostrvo iz Nemačke, a sa njega će u – Nemačku.

Izabrane vesti

Za Nabija Kejtu zainteresovana je Borusija Dortmund, skovali su na Vestfalenu paklen plan: nameravaju da ogule kožu Liverpulu za Džuda Belingema, zacepili su cenu na 150.000.000 evra, a njegov odlazak hoće da nadomeste angažovanjem Nabija Kejte.

Da bude i jare i pare.

Ali Borusija Dortmund nije jedini klub iz Bundeslige koji će izaći sa ponudom pred Nabija Kejtu i njegove zastupnike. Ipak, biće u prednosti Milioneri, zbog bolje pregovaračke pozicije. Aktivno vode razgovore sa ljudima iz Liverpula, glavna tema je Džud Belingem, ali propratna je vezista iz Gvineje.

Ugovor će mu isteći, ali uticaj Jirgena Klopa i ljudi iz kluba je jak. Lajpcigov adut biće što je Nabi Kejta bio u Red Bulovom sistemu, međutim, već dva puta gubio je velike bitke na tržištu od tima sa Vestfalena. Nije uspeo da privoli Erlinga Halanda, iako je u tesnoj vezi sa Salcburgom, završila je norveška gol-mašina u Dortmundu, proslavila se i napunila mu kasu.

Borila su se dva tima i za potpis Džuda Belingema, i taj rat izgubio je Lajpcig. Prešao je engleski vezista iz Birmingema u Dortmund za 25.000.000 evra. Predstojećeg leta zaradiće na njemu pet do šest puta više.



tagovi

Nabi KejtaLiverpulBorusija DortmundRB Lajpcig

Obaveštavaj me

Liverpul
Dortmund

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara