Kang in Li (Reuters)
Kang in Li (Reuters)

Braga izvisila za veliko pojačanje iz Valensije, supertalenat odabarao Maljorku

Vreme čitanja: 2min | ned. 29.08.21. | 18:21

Još jedan katastrofalan posao Slepih miševa

Kada je Braga na sredini prošle sezone ostala bez najboljeg napadača Paulinja (prešao za 16.000.000 u Sporting), bilo je jasno da će teško nadomestiti njegov odlazak. Do njegovog transfera u Lisabon je bila poravnata na četvrtom mestu sa Benfikom i postizala je 1,75 golova po meču, a posle njegovog transfera je davala 1,38 pogodaka po utakmici i završila je sezonu na četvrtom mestu sa 10 bodova manje od Benfike.

Sav teret je tada pao na mladog Abela Ruiza zbog čega je portugalski klub ovog leta angažovao i Marija Gonzalesa iz Viljareala. A imao je nameru da ofnazvnu liniju popuni i zvučnim pojačanjem iz Valensije. Prethodnih dana je Braga pokušavala da realizuje transfer Kang in Lija, po mnogima najtalentovanijeg fudbalera Slepih miševa.

Izabrane vesti

I nije uspela.

Mladi ofanzivac iz Južne Koreje danas raksinuo ugovor sa Valensijom, nezadovoljan tretmanom na Mestalji. Ni klub nije imao ništa protiv jer igrač nije želeo da produži ugovor, a zauzimao je mesto za stranca van EU.

Kang in Li je došao u klub kada je imao samo 10 godina, a napušta ga sa 20. Bez obeštećenja, povratne klauzule ili procenata. Navijači su besni jer brojni lokalni hroničari smatraju Kang in Lija jednim od najvećih talenata koji je viđen na Mestalji u prethodnih desetak godina. Ovo je još jedan u nizu jako loših ekonomskih poteza Valensija koja je prethodnih godina za džabe ili po bagatelnim cenama gubila dobre igrače.

Kang in Li bi trebalo da bude veliko pojačanje za Maljorku, a tamo će igrati u tandemu sa još jednim čudom od deteta sa Dalekog istoka, japanskim ofanzivcem Takefusom Kubom koji na Balearima igra kao pozajmljen fudbaler Reala.


tagovi

Kangin Liletnji prelazni rok 2021

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara