"Karijeve čarolije"
"Karijeve čarolije"

Kari poslao Kliperse kući sa vrtoglavicom, nema izgubljene bitke za Kerove Ratnike! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 08.03.15. | 23:25

Golden Stejt upisuje i četvrti vezani trijumf - 106:98 i potvrđuje lidersku poziciju na Zapadu, a driblinzi i pogoci plejmejkera tima iz Ohaja verovatno već sada ulaze u konkurenciju za potez godine u NBA ligi

Karijeve čarolije

Ko može da stane na put Voriorsima? Niko - makar tako deluje trenutno! Golden Stejt je dobio još jednog velikog rivala iz Zapadne konferencije pošto su na kolena u Ouklendu pali i Los Anđeles Klipersi - 106:98, a ono što je u nekoliko navrata radio Stef Kari učinilo je da Kris Pol i njegovi saigrači ne mogu da pronađu ravnotežu posle "centrifuge" neverovatnog plejmejkera Ratnika koja već sada može da uđe u konkurenciju za potez godine u NBA ligi.

Izabrane vesti

No, najbolji igrač Voriorsa ovoga puta nije bio i najefikasniji pošto su ga čak trojica saigrača nadmašila po broju poena koje su upisali kraj svog imena. Ovoga puta najviše se istakao Drejmond Grin sa 23 poena, dok su Klej Tompson i Šon Livingston dodali po 21, a Kari "samo" 12. Ali, koliko sutra svi ćemo zaboraviti brojke, a ono što je "Šef" Kari radio mučenim igračima Klipersa dugo će vam igrati pred očima. Što se tiče ekipe Doka Riversa, najbolji je bio njegov sin Ostin koji je ubacio 22 poena i dokazao da nije u klubu "preko veze", Džej Džej Redik je dodao 18, a Kris Pol je upisao 14 uz 11 uspešnih dodavanja.

Tokom prvog poluvremena oba tima pružila su baš ono što većina ljubitelja košarke želi da gleda. Igralo se brzo. atraktivno i na koš više, a šuterski obračun u tom delu igre pripao je domaćinu, ali su Klipersi do odlaska na odmor bili koliko-toliko konkurentni (57:50).

Ali, kada je počeo treći kvartal Kris Pol i saigrači na svojoj koži osetili su zbog čega je Golden Stejt trenutno najbolji tim lige. Klej Tompson i Drejmond Grin bili su zaduženi za zatrpavanje koša Klipersa, ali ono što im je Kari radio bilo je neuporedivo gore. Popularni "Šef" mešao je odbranu gostiju, dizao ih na finte, a oduševljenje u Ouklendu eskaliralo je kada je "nabio vrtoglavicu" čak četvorici rivala, da bi nakon toga pogodio trojku iz driblinga... Preko ruke!  U nekim trenucima delovalo je kao da igra protiv dece. 

Reakcija njegovog trenera Stiva Kera najbolje pokazuje da niko na planeti verovatno ne može da pretpostavi za šta je sposoban Stef Kari. Čak ni on sam...

Sve to je bilo previše za Riversove momke koji su u poslednji kvartal ušli sa zaostatkom od bezmalo 20 poena. Do kraja su uspeli da ublaže poraz, ali to nije ugrozilo trijumf domaćina - 106:98.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Stiv KerStef KariNBA ligaDok Rivers

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara