"Samjuel Eto"
"Samjuel Eto"

Eto promašio penal za pobedu u 92. minutu, Giljerme heroj Lokomotive! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 14.07.13. | 18:30

Reprezentativac Kameruna imao je odličnu priliku da svom klubu donese prva tri boda u novoj sezoni, ali je odlična intervencija golmana gostiju donela Lokomotivi bod – 2:2

Samjuel EtoKo bi rekao da će drugi meč u novoj sezoni ruske Premijer lige doneti ovakav triler! Duel Anžija i Lokomotive iz Moskve biće već sada upisan kao jedan od najluđih ove sezone, ali isto tako ostaće upamćen i promašaj Samjuela Etoa u 92. minutu, koji je timu iz Mahačkale mogao da donese prva tri boda – 2:2.

Tokom prvih 45 minuta igre oba tima su oprezno odmeravala kvalitet protivnika i nisu želeli previše da se izleću u namerama da napadnu gol. A onda... U drugom poluvremenu prava havarija. Prvo su gosti iz prestonice Rusije poveli pogotkom Damea N'Dojea u 63. minutu, da bi Anži preuzeo potpunu inicijativu i uspeo da uzvrati. Prvo je autogolom Jana Durike u 80. minutu domaćin izjednačio rezultat, da bi Lasina Traore samo četiri minuta kasnije posle solo prodora preokrenuo na 2:1.

Izabrane vesti

Od tog trenutka svi su se nadali trijumfu Anžija, ali druge planove imali su gosti, koji su pohrlili ka protivničkom golu. A kao što kaže ona stara, da se svaki trud isplati, tako je i Lokomotiva dobila nagradu za uloženi trud. Strelac – Roman Pavljučenko u 90. minutu susreta, što je izazvalo erupciju slavlja gostujućih navijača...

Ali, to nije bilo sve. Samo minut kasnije dosuđen je penal za goste. Vedran Ćorluka je srušio Traorea u svom šesnaestercu, a sudija je bez sekunde razmišljanja pokazao na belu tačku. Gosti su u neverici protestvovali kod arbitra, a Ćorluka i Giljermo su zbog toga kažnjeni žutim kartonom.

Odgovornost na sebe preuzeo je Samjuel Eto, koji je stavio loptu na kreč, uzeo zalet, šutnuo i... Promašio! Odnosno, Giljerme je pročitao nameru Kamerunca i postao heroj kluba već u prvom kolu!

Domaćin je nastavio sa napadima ka golu Lokomotive, a još jednu šansu imao je Eto, posle asistencije Vilijana, ali je ponovo bio neprecizan.

Sve u svemu, Lokomotiva je izvukla bod, a kamerunski centarfor će sigurno biti na stubu srama posle veoma lošeg izdanja u ovosezonskom debiju...

PREMIJER LIGA – 1. KOLO

Dinamo M. – Volga 2:2 (2:2)
/Kasaev 28, Voronjin 31 – Šulenin 2, Mukendi 3/

Anži – Lokomotiva 2:2 (0:0)
/Durika 80. ag, Traore 84 – N'Doje 62, Pavljučenko 90/

Kubanj – Rubin 1:1 (0:0)
/Ozbiliz 74 - Jeremenko 71/

Ponedeljak:

18.00 Rostov – Terek

Utorak:

15.00 Amkar – Tom
17.30 Krila Sovjetov – Spartak

Sreda:

15.30 Ural – CSKA
18.00 Krasnodar - Zenit

(FOTO: Action Images)


tagovi

Anži MahačkalaEvropaLasina TraoreLokomotiva MoskvaPremijer ligaRoman PavljučenkoRusija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara