""
""

Austrijski gospodari vatre – Janone za Dukati otkinuo GP pobedu na Red Bul ringu

Vreme čitanja: 2min | ned. 14.08.16. | 14:38

Austrija je u rukama Dukatija. Andrea Janone je zabeležio prvu pobedu na Red Bul Ringu u pratnji timskog kolege Dovicioza i trećeplasiranog Horhea Lorenca

Trofej sa Špilberga odlazi put Italije u garaže antologijskog Dukatija. Pobednik Velike nagrade Austrije je Andrea Janonel, koji je kroz cilj prošao u vremenu 36:46,255 sekundi. Drugoplasirani Andrea Doviciozo, takođe motociklista Dukatija ostvario je takođe veliki podvig za ekipu. Zauzeo je drugo mesto sa svega 0,938 sekundi zaostatka za prvoplasiranim motociklistom, što je rezultat koji je od velike važnosti za Dukati u čiji boks će se sledeće godine preseliti i Horhe Lorenco. Ipak, ovoga puta je Lorenco je sa trećeg, a Valentino Rosi sa četvrtog mesta video leđa Dukatijevim motociklistima na Red Bul ringu.

Izabrane vesti

Peto mesto na VN Austrije osvojio je Mark Markez koji nije uspeo da se umeša u sam vrh vozačkog karavana u drugom delu trke kada je počeo da gubi dobar tempo s kojim je ambiciozno startovao. Istina, na početku trke Markez je imao žestoke duele sa motociklistima Jamahe, ali od toga aktuelni vođa Moto GP karavana nije video naročitu korist. Jednostavno, Repsol Honda je možda imala snagu da prati tempo vodećih, ali Markez nije imao snage za žešći napad na rivale posle jučerašnjeg pada na trećoj rundi slobodnih treninga.

Činjenično, Dukati je i na treninzima pokazao zadivljujuću spremnost za vožnju po modifikovanoj austrijskoj pisti na kojoj se inače vozi Formula 1. Staza je tako postala nešto sporija nego što je to bio slučaj na prvim testiranjima posle VN Nemačke, kada su se u Austriji veoma dobro pokazali Hondini motocikli. Na trci nije bilo padova, ali jeste grešaka, pa tako beležimo Rosijev nesmotren potez u duelu sa Markezom. Doktor je ipak uspeo da se izbori sa svojim motociklom, ali je zbog neopreznog poteza ipak izgubio dragoceno vreme koje su znalački upotrebili Dukatijevi puleni.

Na kraju veoma je bitno napomenuti da se do kraja trke vodila borba za prvu, ali i za treću poziciju na VN Austrije. Kuriozitet je što su obe borbe bile ujedno i timski dueli. Andrea Janone se sportski trkao sa Doviciozom, dok je Rosi vodio bitku sa veoma sigurnim Lorencom. Epilog trke je poznat, a motociklisti Muvistar Jamahe imaju pravo na zadovoljstvo jer Mark Markez koji inače vodi u generalnom plasmanu ovoga puta nije uspeo da se ubedljivije nametne i poveća razliku na tabeli Moto GP konkurencije.  

GENERALNI PLASMAN
1. Mark Markez (Honda) 181
2. Horhe Lorenco (Jamaha) 138
3. Valentino Rosi (Jamaha) 124
4. Dani Pedrosa (Honda) 105
5. Meverik Vinjales (Suzuki) 93

(FOTO: Action Images)


tagovi

Valentino RosiMoto gpMark MarkezHorhe LorencoAndrea JanoneAndrea Doviciozo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara