"Ernests Gulbis"
"Ernests Gulbis"

Gulbis: Žene treba da misle o deci, ne o tenisu?!

Vreme čitanja: 2min | pet. 30.05.14. | 21:59

Feministički pokreti Letoncu ovo neće oprostiti

Ernests GulbisVažio je za jednog od najvećih talenata svetskog tenisa, ali smo nažalost o Ernestsu Gulbisu češće slušali zbog kontroverznih izjava, nego zbog kvalitetnog tenisa. Možda će se posle uspona na 17. mesto ATP liste Letonac i ustaliti u vrhu svetskog tenisa, ali po svemu sudeći neće prestati da šokira javnost rečenicama kojih bi se većina uzdržala.

Gulbis je, naime, pred okršaj sa Rodžerom Federerom u četvrtom kolu Rolan Garosa upitan i o teniskim počecima njegovih mlađih sestara, koje očigledno nemaju podršku brata.
"Nadam se da neće juriti san o profesionalnoj karijeri. Nadam se. Jednostavno, za žene je teško. To je težak život. A žena treba da uživa u životu. Treba da misli o porodici, o deci", surovo iskren je bio Gulbis, ali je sigurno da se mnogima neće svideti njegov stav.

Izabrane vesti

On ga je, uostalom, koštao i uspeha na profesionalnom planu. Posle četvrtfinala Rolan Garosa 2008. Gulbis je na 20 od narednog 21 grend slem turnira ispadao u prvom ili drugom kolu.
"Uskačem u poslednji voz. Već mi je 25 godina i ovo su mi poslednje prilike da nešto napravim", rekao je Gulbis, koji za svoj spori uspon krivi samo sebe.

Ali, ne kaje se ni zbog čega.
"Možda kao teniser nisam, ali sam kao čovek mnogo napredovao. Ne dožive svi ovoliko uspona i padova. Većina momaka iz samog vrha nije osetila kako je to kada padneš. Nisu posle četvrtfinala na gren slemu došli u situaciju da traže vajld-kard za čelendžer. I da ga onda ne dobiju, već da igraju kvalifikacije".

(FOTO: Action Images)


tagovi

Rolan GarosErnests Gulbisatp

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara