""
""

ZOI: Kakav debakl ruskog hokeja! Zlato vredno 55 milijardi ostalo san!

Vreme čitanja: 2min | sre. 19.02.14. | 16:06

Finska izbacila Baćuške u četvrtfinalu hokejaškog turnira - 3:1

Tragedija ruskog hokeja na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju! U takmičenju u koje su polagali najveće nade, Rusi su doživeli šokantnu eliminaciju - u četvrtfinalu hokejaškog turnira Finska je savladala domaćina sa 3:1 (2:1, 1:0, 0:0).

Finci su do velikog trijumfa došli posle preokreta, pošto su Rusi poveli golom Ilje Kovalčuka u osmom minutu. Ipak, u 10. minutu Finci su izjednačili preko Juhamatija Altonena, vođstvo im je doneo Temu Selane u 18, a konačan rezultat postavio je Mikael Granlund u 26. minutu.

Izabrane vesti

Tek posle tog trećeg primljenog pogotka domaći hokejaši zaigrali su agresivnije, više napadali, međutim, tada je već bilo kasno. Finska se umešno branila, a posle nekoliko opasnih kontri mogla je i da nanse pravu katastrofu Baćuškama. 

Međutim, da li to što je ostalo "samo" 3:1 svakako nije ublažilo debakl koji je ruski hokej doživeo u Sočiju. Neverovatnih 55 milijardi uloženih u organizaciju Olimpijskih igara trebalo je da nadomesti baš zlato u hokeju, kako pre nekoliko nedelja reče jedan od najboljih igrača ruskog tima Aleksandar Ovečkin.  

A Rusi ne da neće uzeti zlato, na koje čekaju 22 godine, već neće o vrat obesiti ni medalju. Dakle, potpuna katastrofa. Nešto što se može uporediti s onim što je zadesilo našu košarkašku reprezentaciju na EP 2005. Neko će reći da je ovo i gore... 

Protivnik Finske u polufinalu olimpijskog turnira biće Švedska, koja je prethodno eliminisala Sloveniju sa ubedljivih 5:0. U preostalim mečevima četvrtfinala sastaju se SAD - Češka i Kanada - Letonija.

(foto: Action Images)


tagovi

ZOI 2014

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara