Uroš Kolundžić i Boško Stanisavljević (©srl.rs)
Uroš Kolundžić i Boško Stanisavljević (©srl.rs)

Zbogom Evropo: Metaloplastika i Dinamo popravili utisak, ali eliminisani iz EHF kupa

Vreme čitanja: 2min | sub. 26.10.24. | 21:06

Šapčani igrali u Novom Mestu nerešeno – 28:28, ali zbog poraza kod kuće od Krke (30:32) nisu se plasirali u treće kolo EHF kupa. Pančevci pobedili Bešiktaš pred svojim navijačima sa 26:22, ali je u Istanbulu bilo 34:27 za Orlove

Već na prvom stepeniku u EHF kupu eliminisana su dva srpska predstavnika, Metaloplastika i Dinamo iz Pančeva, dok je jedini u treću rundu prošao Partizan posle dvostrukog trijumfa nad Beršemom iz Luksemburga (35:24 i 27:22) i čeka u utorak u Beču žreb za naredno kolo najslabijeg evropskog takmičenja.

Šapčani imaju mučan početak sezone, četiri poraza u domaćem šampionatu. Izgubili su pre sedam dana od Krke sa 30:32. U revanšu su bili mnogo bolji, popravilu utisak iz prvih 60 mintua dvomeča, ali nisu mogli do iznenađenje u Novom Mestu – 28:28. Dalje ima tim Mirka Skoka, pomoćnika Borisa Rojevića u reprezentaciji Srbije.

Izabrane vesti

Ekipa Davida Rašića može da žali za prvim poluvremenom u dvorani Zorka, kada je gubila sa osam golova razlike. Iako rezultat govori da je vicešampion Srbije bio blizu prolaska dalje, nije bilo tako. Veći deo meča su domaćini kontrolisali rezultat, vodili od jednog do dva pogotka razlike. Nije se Metaloplastika predavala, ali sve što je uspela u finišu je da sa dva gola dođe do nerešenog ishoda u Sloveniji.

Mateja Dodić i Domagoj Alilović su pogodili po šest puta mrežu Krke, a Igor Milovanović, Milan Dakić i Gruzin Mirijani Gavašelešvili po tri puta, dok je Darko Arsić imao sedam odbrana. Krku su do prolaska u narednu rundu vodili Vojislav Vukić sa sedam i Marko Nikolić sa šest pogodaka, dok je Luka Stanojlović imao devet intervencija na golu.

Dinamo se časno oprostio od Evrope pobedom nad turskim šampionom Bešiktašem sa 26:22 u dvorani Strelište. Ipak, minus 7 – 27:34 iz Istanbula pre sedam dana je bilo nenadoknadiv. Već posle 30 minuta bio je jasno da će crno-beli Orlovi da idu dalje, vodili su sa 15:13. Pančevci su se trgli u nastavku, pobedili, ali nije bilo šanse da se nadoknadi minus s Bosfora.

Levoruki Boško Stanisavljević je bio najbolji sa šest pogodaka kod domaćina, koji su prvi put ove sezone igrali na svom terenu u dvorani Strelište (u dosadašnjem toku šampionata žuto-crni su igrali kao domaćini u Banatskom Karlovcu). Ilija Bogdanović, Leo Feješ i Uroš Kolundžić su dali po tri gola. Kod Bešiktaša istakli su se francuski veteran, nekadašnji pivormen Barselone i reprezentacije Francuske, Sedrik Soraindo, i Enis Hadžioglu sa po pet pogodaka, dok je Ejup Jildiz dao četiri.

KUP EHF – 2. KOLO (REVANŠI)

Subota

Krka - Metaloplastka 28:28 (17:16), prva utakmica: 32:30

Beršem – Partizan 22:27 (10:14), prva utakmica: 24:35

Dinamo Pančevo – Bešiktaš 26:22 (13:15), prva utakmica: 27:34


tagovi

RK Dinamo PančevoMetaloplastikaEHF kup

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara