Slobodan Boškan (©Starsport)
Slobodan Boškan (©Starsport)

Vojvodina čeka rivala, Boškan jasno poručuje: Mi u finale ulazimo da osvojimo titulu

Vreme čitanja: 3min | uto. 29.03.22. | 13:04

Trener Vojvodine zadovoljan partijama u polufinalu plej-ofa

Plasman na kraju ligaškog dela ne mora ništa da znači, jer tek u plej-ofu počinje ono pravo. Znalo se da će Vojvodina štelovati formu za najvažnije bitke, a sada samo stiže potvrda za to.

Iako se očekivalo da će Novosađani imati zanimljivo nadigravanje sa Partizanom u polufinalnoj seriji, publika je ipak na obe utakmice gledala samo dominaciju petostrukog uzastopnog šampiona Srbije. Ušli su u plej-of sa druge pozicije, a njihove trenutne igre govore da su spremni za napad na šestu vezanu titulu.

Izabrane vesti

"Nisam očekivao da će se rešiti ovako brzo polufinalna serija. Mislio sam da će i ove utakmice biti nalik onim koje smo tokom sezone igrali sa Partizanom - neizvesne, uzbudljive, pravo nadmetanje... Mečevi nisu bili takvi, ali šta da radimo. Zadovoljan sam što smo se plasirali u finale i kako smo odigrali oba susreta. Sad čekamo protivnika i imamo vremena da se pripremimo za finalnu seriju", ispričao je za Mozzart Sport trener Vojvodine Slobodan Boškan.

Rival u borbi za titulu će im biti pobednik večerašnjeg duela u kome se sastaju Crvena zvezde i Spartak. Prva utakmica je zakazana za 4. april, druga je na programu 10. aprila u Novom Sadu, treća 13. ponovo na gostujućem terenu...

"Znači nam što ćemo imati nekoliko dana da se odmorimo, nešto više od protivnika. Ali, to neće biti presudno, jer u finalu do izražaja dolazi sve ono što ste radili tokom cele sezone. Ko bude prikazao više on će pobediti".

Protiv Partizana je najdominantniji u napadu bio korektor Radoslav Parapunov, ali su ga svi saigrači pratili u stopu.

"Kao tim smo odigrali veoma dobro. Posebno kada je u pitanju sistem odbrane - blok i igra u polju. To je veoma važno za našu igru. Posebno bitno će biti u finalnoj seriji da to ponovimo. Protiv Partizana jeste iskočio Parapunov, ali imamo još igrača koji mogu da preuzmu odgovornost".

Igrači su odradili sve što je stručni štab tražio od njih, pa u polufinalu nije bilo ni mesta za bilo kakvo nerviranje.

"Nekad sam nervozniji i dinamičnije reagujem, a ne nekim mečevima budem skroz miran. Zapravo, zavisi od razvoja situacije na terenu. Protiv Partizana nije bilo potrebe za burnim reakcijama, jer smo držali sve stvari pod kontrolom".

Nije Vojvodina tokom cele sezone bila ubedljiva, gubila je i neke neočekivane utakmice na domaćem terenu, ali sada već izgleda sve mnogo bolje u igri Novosađana.

"Naravno da smo želeli i u ligaškom delu da budemo što bolji... Ali mnogo nam energije i pažnje odvlači Liga šampiona. Jednostavno, naporne su utakmice, putovanja takođe. To je činjenica. Kada dođe plej-of onda možemo da budemo fokusirani samo na domaću scenu i da damo najviše što možemo. Neće biti lako u finalu, ali nama je izuzetno važno da osvojimo titulu. Jesmo ušli u razigravanje sa druge pozicije, ali to ne mora da bude odlučujući faktor. Šampion će biti onaj ko više zasluži svojim igrama i kvalitetom".

Ko god bude ušao u finale - Zvezda ili Spartak, čini se će se malo više šansi davati Vojvodini za odbranu trona.

"Mi prihvatamo ulogu favorita, nama je cilj da budemo ponovo šampioni. Može da se desi, a i ne mora. Ali mi ulazimo u finale da osvojimo titulu", podvukao je Slobodan Boškan.



tagovi

Slobodan BoškanOK VojvodinaRadoslav Parapunov

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara