Gabi Gimaraeš (©FIVB)
Gabi Gimaraeš (©FIVB)

Vakifbank na dva koraka do odbrane svetskog trona, povredila se Džansu Ozbaj

Vreme čitanja: 2min | čet. 15.12.22. | 20:02

Turska ekspedicija ostvarila i drugu pobedu na turniru u Antaliji

Dve pobede i overen plasman u polufinale Svetskog klupskog prvenstva za odbojkašice. Vakifbank je u grupi odradio posao baš kako se i očekivalo. U prvom kolu je savladao Kuanjiš iz Kazahstana, a u drugom je bio bolji od brazilskog Minasa - 3:0 (25:22, 26:24, 25:21).

Senku na trijumf je malo bacila povreda prvog dizača Džansu Ozbaj, koja je sa bolnom grimasom napustila teren. Sve do kraja meča držala je led na ramenu. Njeno stanje će biti poznato tek posle lekarskih pregleda.

Izabrane vesti

Što se igre tiče - nije morala da se brine, jer su njene saigračice završile susret već u tri seta. Najefikasnija je po običaju bila Paola Egonu, koja je skupila 22 poena. Kapiten Gabi Gimaraeš je pobedi doprinela sa 11. Jedina dvocifrena u ekipi Minasa bila je Prisila sa 14 poena.

Vakifbank koji brani svetsku titulu u polufinale ide sa prve pozicije grupe B. Ko će mu biti protivnik u borbi za finale odlučiće sutrašnji duel Ezačibašija i Koneljana. Poraženi iz tog derbija grupe A će na megdan Đovanijevoj četi.

Ostaje da se sačeka još samo četvrti polufinalista. On će biti poznat posle druge utakmice u petak, a za poslednje mesto će se boriti brazilski Minas i Kuanjiš iz Kazahstana.

SVETSKO KLUPSKO PRVENSTVO U ANTALIJI

Sreda

Ezačibaši - Dentil Praja 3:0

Vakifbank - Kuanjiš 3:0

Četvrtak

Koneljano - Dentil Praja 3:0

Vakifbank - Minas 3:0

Petak

14.00: Ezačibaši - Koneljano

17.00: Minas - Kuanjiš

Subota - polufinala

Nedelja - finale i za treće mesto



tagovi

Svetsko klupsko prvenstvo u odbojci za ženeGabi GimaraešPaola Egonu

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara