""
""

UBISTVO ILI NESREĆAN SLUČAJ? Pistorijus pucao tri puta, a posle deset minuta još tri puta?!

Vreme čitanja: 2min | pet. 15.02.13. | 10:19

Nove informacije o tragediji u Johanezburgu koje bacaju drugačije svetlo na ceo događaj i koje nimalo ne idu na ruku odbrani Oskara Pistorijusa

 

Izabrane vesti

Tragedija o kojoj bruji ceo svet, dobila je novo poglavlje. Komšije Oskara Pistorijusa koji je upucao devojku Rivu Stenkamp iznele su policiji nove činjenice, koje se ne slažu sa pričom slavnog atletičara.

Podsetimo da je Pistorijus rekao da je pucao u devojku misleći da je u pitanju provalnik, pošto je ona navodno htela da se ušunja u kuću i iznenadi ga za Dan zaljubljenih. Ipak, nove informacije do kojih je došla policija, bacaju drugačije svetlo na ceo slučaj.

Telo Rive Stenkamp je pronađeno u kupatilu, a upucana je kroz vrata od kupatila. Komšije (više njih) tvrde da su se čula tri pucnja, a posle pauze od deset minuta su se začula još tri. Patolozi su potvrdili da je nesrećna devojka upucana u glavu, torzo i ruku. Posle tih detalja teško je poverovati u priču o nesrećnom slučaju i “pucanju na provalnika”, a čak su i iz policije su potvrdili da nije bio nesrećan slučaj. Kada se sve to poveže sa prijavama da je i ranije bilo svađa i problema između atletičara i manekeknke, onda prva verzija priče zaista deluje kao klimava odbrana. 

Nemački Bild prenosi pozivajući se na informacije od izveštača sa lica mesta prenosi da veza Oskara i pokojne Rive nije bila baš idealna. Pojavljuju se spekulacije da je ona htela da napusti atletičara i da je on bio jako ljubomoran. Veliku pažnju izazvale su i reči jednog recepcionara u hotelu kojem su svojevremeno bili Oskar i Riva. On je “bacio pogled” na atraktivnu plavušu, a pobesneli Pistorijus mu je poručio da “će mu polomiti obe noge, ako ju je još jednom pogleda”.

Pistorijus je jutros stigao u sudnicu u Johanezburgu posle večeri provedene iza rešetaka. Suđenje je počelo u 10.00 časova.

Pistorijus i Stenkampova su bili jedan od najpopularnijih parova u domovini, poznati i po nadimku “Južnoafrički Bekamovi”. 


tagovi

Oskar PistorijusRiva Stenkampubistvo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara