Juniorke Srbije (©CEV)
Juniorke Srbije (©CEV)

Treći ubedljivi trijumf u Skoplju, juniorke idu ka polufinalu EP

Vreme čitanja: 1min | pon. 29.08.22. | 22:08

Posle Švajcarske i Rumunije, večeras je pala i Turska

Odlučno koračaju juniorke Srbije ka završnici Evropskog prvenstva. Devojčice koje sa klupe vodi Vladimir Vasović ostvarile su i treću maksimalnu pobedu u Skoplju. Posle Švajcarske i Rumunije, večeras je pala i Turska - 3:0 (25:23, 25:17, 25:21).

Turkinje su bile bolje u bloku, ali su im procenti realizacije u napadu bili veoma loši. Kad je bilo najvažnije, mlade reprezentativke naše zemlje su bile sigurnije, pa nisu dozvolile da protivnice ozbiljnije zaprete u završnici.

Izabrane vesti

U pobedničkom sastavu glavni pokretač bila je Aleksandra Uzelac. Igračica Železničara iz Lajkovca je nanizala 17 poena - 13 iz napada, četiri iz bloka.

Korektor Jovana Zelenović je zabeležila 15 poena, a Una Vajagić je bila treća dvocifrena sa deset. Hena Kurtagić je upisala osam poena, Iva Šućurović se zaustavila na šest, a Nina Mandović je osvojila dva.

Srbija i Holandija su trenutno prve u grupi sa skorom 3-0. Hrvatska, Turska i Rumunija imaju učinak od jedne pobede i dva poraza. Švajcarska je na dnu sa sva tri poraza.

U narednom kolu naša selekcija će u sredu igrati sa Hrvatskom, dok će grupnu fazu takmičenja zatvoriti u četvrtak sa Holandijom. Taj duel će verovatno odlučiti ko će biti prvi u grupi, ako se do tada stanje značajno ne promeni.

EVROPSKO PRVENSTVO ZA JUNIORKE

1. kolo

Srbija - Švajcarska 3:0

2. kolo - nedelja

18.00: Rumunija - Srbija 0:3

3. kolo - ponedeljak

Srbija - Turska 3:0

4. kolo - sreda

20.30: Srbija - Hrvatska

5. kolo - četvrtak

18.00: Srbija - Holandija


tagovi

ženska juniorska odbojkaška reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara