Rukometašice Norveške slave finale OI (©Reuters)
Rukometašice Norveške slave finale OI (©Reuters)

Sudar svetova za zlato, Norveška – Francuska

Vreme čitanja: 2min | čet. 08.08.24. | 23:15

Očekivano finale olimpijskog turnira za rukometašice. Katrin Lunde i drugarice dobile Skandinavski klasik protiv Danske sa 25:21 (11:8)

Neće biti očekivanog finala muškog rukometnog turnira između Danske i Francuske, ali će kod dama dve najbolje selekcije sveta poslednjih pet-šest godina da igraju u subotu za zlato u Lilu. Francuska se izvukla protiv Švedske posle 70 minuta (31:28), dobila u produžecima, dok su Norvežanke lakše nego što se očekivalo pobedile Dansku u Skandinavskom klasiku sa 25:21 (11:8).

U subotu (21.30) u Lilu praznik za rukometne sladokusce, sudar svetova, dve selekcije koje imaju sva tri zlata na velikim takmičenjima. Domaćin je olimpijski šampion iz Tokija pre tri godine, svetski prvak, dok Katrin Lunde i drugarice imaju evropsku krunu. Nema favorita, igraće se verovatno na jednu loptu.

Izabrane vesti

Kontrolisali su Norvežanke meč, vodili sredinom drugog poluvremena i sa +7 – 21:14, na kraju su Dankinje samo ublažile poraz, bez šansi da priprete favoritu. U pobedničkom timu nije bilo raspucane rukometašice. Odbrana je bila granitna. Najefikasnija igračica Karit Bratset je pogodila četiti puta, dok su Heni Rejstad, Maren Ardal i Kristin Bristol pogodili po tri puta mrežu. Na golu je neuništiva srpska snajka, Katrin Lunde, imala 10 odbrana.

Kod Dankinje je Kristina Jergensen dala četiri pogotka. Rike Iversen i Sara Iversen su postigle po tri gola. Altea Rajnhard je sakupila osam intervencija, a Sandra Toft samo dve.

FINALE

Subota

15.00: Francuska - Norveška

ZA 3. MESTO

10.00: Danska - Švedska

OLIMPIJSKI TURNIR ZA RUKOMETAŠICE – POLUFINALE (LIL)

Četvrtak

Švedska – Francuska 28:31 p. p. (25:25, 10:12)

Norveška - Danska 25:21 (11:8)



tagovi

ženska rukometna reprezentacija NorveškeŽenska rukometna reprezentacija DanskePariz 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara