Slavlje odbojkašica Srbije (©MN Press)
Slavlje odbojkašica Srbije (©MN Press)

Srpkinje u četvrtfinalu: Hrvatska osvojila više poena, ali Srbija slavi pobedu

Vreme čitanja: 2min | uto. 28.06.22. | 15:42

Sa dva trijumfa ostvarena u grupi izabranice Marijane Boričić odlaze u eliminacionu fazu Mediteranskih igara

Hrvatice su osvojile ukupno 103 poena, Srpkinje 98 - ali broj setova na kraju utakmice bio je na našoj strani. Izabranice Marijane Boričić su treći set izgubile veoma ubedljivo - 25:12 i u tom trenutku su rivalke vodile 2:1, bile su na pragu pobede. Uzdigao se tada naš tim, zaigrao bolje i izborio trijumf koji znači da će u četvrtfinale Mediteranskih igara ući sa prve pozicije grupe A - 3:2 (21:25, 25:20, 12:25, 25:22, 15:11).

I na ovom susretu su najveću odgovornost u napadu preuzele tri igračice iz Jedinstva. Najviše poena zabeležila je Branka Tica - 21. Dobila je 52 lopte, od kojih je 20 završilo u polju protivnika (28 odsto). Imala je i jedan poen iz bloka, a ona je zaustavljena četiri puta na mreži. Hrvatice su pokušavale da je poremete servisima, dodala je čak 37 prijema i napravila u tom segmentu samo jednu grešku.

Izabrane vesti

Minja Osmajić je na prošlom meču dominirala na servisu, a sada se posebno istakla u bloku. Upisala je ukupno 15 poena, od čega pet iz bloka i dva asa. U napadu je odličnu realizaciju, od 12 pokušaja osam je bilo uspešno (67 odsto). Treća dvocifrena bila je Isidora Kockarević sa 11 poena (napad 28-8, 29 odsto).

U poraženom sastavu najbolja je bila Božana Butigan sa 19 poena. Po 16 su upisale Laura Miloš i Martina Samadan.

Ono što treba napomenuti jeste da je Hrvatska skoro u najjačem sastavu, a sa klupe je vodi selektor koji je trener Ezačibašija Akbaš Ferhat.

Srbija će u četvrtfinalu u četvrtak igrati sa Tunisom ili Egiptom.



tagovi

Branka TicaIsidora KockarevićMarijana BoričićMediteranske igre u Oranu 2022.Mediteranske igre

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara