"Aron Ernandez"
"Aron Ernandez"

Slobodan pad u propast – od ugovora od 40.000.000 do presude za prvostepeno ubistvo

Vreme čitanja: 2min | sre. 15.04.15. | 17:08

Bivši igrač NFL ligaša Nju Inglend Patriotsa Aron Ernandez verovatno će završiti iza rešetaka

Aron ErnandezTaman su mu se otvorila sva vrata, a sada će po svemu sudeći u sobicu iz koje će izlatiti samo kad mu drugi dozvole. Aron Ernandez, čovek koji je imao 40.000.000 dolara vredan ugovor sa NFL ligašem Nju Inglend Patriotsima, osuđen je za prvostepeno ubistvo prijatelja Odina Lojda. Tragičan incident dogodio se blizu Ernandezovog doma juna 2013, a bivšem igraču sada preti doživotna robija.

A kako je sve počelo? Krajnje bezazleno. Tužilaštvo tvrdi da je Ernandez ubio prijatelja jer je Lojd u noćnom klubu razgovarao sa nekim ljudima koji se nisu dopadali ovom prvom. U to vreme Lojd se zabavljao sa sestrom Ernandezove verenice. To isto veče Ernandez ga je odvezao u industrijsku zonu i ubio.

Izabrane vesti

Za isti slučaj osumnjičeni su i 28-godišnji Karlos Ortiza i 42-godišnji Ernest Valas, koji su navodno bili sa Ernandezom u trenutku ubistva, ali se njima sudi u odvojenom postupku. Obojica tvrde da su nevini.

Protiv Ernandeza su međutim pronađeni čvrsti dokazu. Deset minuta posle Lojdove smrti Ernandez je u svojoj kuću snimljen kako drži pištolj. Pored Lojdovog tela pronađen je džoint sa DNK uzorcima obojice. Ernandezovi advokati priznali su da je njihov klijent bio na licu mesta, ali da nije imao ništa s tim.
"Da li je napravio pravi izbor? Nije. On je bio 23-godišnjak koji je svedočio nečemu, šokantnom ubistvu čoveka koga je poznavao. Nije znao šta da radi, noge su same krenule", pravdao se advokat Džejms Sultan.

Nije vredelo. U svoje vreme jedan od najboljih i bez sumnje najtalentovanijih igrača na svojoj poziciji po svemu sudeći će na dugu, dugu robiju.

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Nju Inglend PatriotsNFLAron Ernandez

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara