SEHA liga: Vreme je za skopski derbi

Vreme čitanja: 2min | sre. 29.08.18. | 12:11

Vardar je desetkovan, ali i dalje ima tim za velika dela

U utorak je krenula nova sezona SEHA lige. Ambiciozni Železničar položio je oružje pred šampionom Vojvodinom (20:27), a Steaua izvojevala tesnu pobedu protiv Tatran Prešova (26:25). Danas su na programu mečevi Izviđač - Meškov Brest i makedonski derbi Vardar - Metalurg.

Vardar prošle sezone nije uspeo da odbrani krunu u Ligi šampiona, ali je zato ubedljivo slavio u SEHA ligi. Skopljaci su desetkovani odlascima, ali i dalje je to ekipa za velika dela i sigurno su prvi favoriti za krunu. Nema više Arpada ŠterbikaLuke CindrićaŽoana KaneljasaHorhea Makede, našeg trija, Strahinje MilićaIlije Abutovića Mijajla Marsenića.

Izabrane vesti

Umesto trofejnog stručnjaka Raula Gonzaleza, koji je otišao u PSŽ, zamena je stigla u liku zemljaka Roberta Garsije Paronda, koji je prošle sezone vodio ženski tim do finala Lige šampiona.Tu su i dalje Vuko BorozanIvan ČupićIvan KaračićTimur Dibirov, a stigla su i odlična pojačanje. Najveće ime je sigurno Slovenac Stađ Skube, koji je došao u Skoplje iz PIK Segeda.
"Nismo još u top formi jer smo nekompletni, ali u svakom slučaju ići ćemo na pobedu", rekao je trener Vardara.

Vardar je slavio protiv Metalurga u makedonskom Superkupu, ali svesni su i jedni i drugi da će ovaj meč imati neku sasvim drugu dimenziju. Inače, Vardar je prvobitno trebalo da bude gost, ali su se klubovi dogovorili da zamene domaćinstva.

Skopskim crveno-crnima najveći konkurent biće pojačani beloruski Meškov Brest. Zagreb je opet promenio nekoliko igrača, a u vrhu bi trebalo da bude i slovački šampion Tatran, koga trenira nekadašnji selektor Hrvatske Slavko Goluža.

SEHA LIGA – 1. KOLO

Utorak
Steaua - Tatran Prešov 26: 25 (12:16)
Železničar - Vojvodina  20:27 (10:13)

Sreda
19:00: (2,10) Izviđač (8,00) Meškov Brest (2,00)
20:45: (1,07) Vardar (16,00) Metalurg (11,00)

Četvrtak
20:00: Nekse - PPD Zagreb

NAPOMENA: Kvote su podložne promenama

Foto: Shutterstock


tagovi

RK VardarMetalurg Skoplje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara