Detalj sa utakmice Jastrežebski - Vojvodina (©CEV)
Detalj sa utakmice Jastrežebski - Vojvodina (©CEV)

Praznik odbojke u Novom Sadu: Voša čeka Jastrežebski na otvaranju 2023. godine

Vreme čitanja: 3min | sre. 11.01.23. | 08:10

Šampion Srbije će u petom kolu Lige šampiona ugostiti sjajan poljski tim (Velika dvorana Spensa, 18 časova)

Prvo pa poljski Jastrežebski... U prvom zvaničnom meču u 2023. godini Vojvodina će imati težak zadatak. Čeka je moćan protivnik, od kog je već poražena na otvaranju Lige šampiona. Bez obzira na to što će Poljaci imati ulogu favorita, sigurno da će Novosađani u Velikoj dvorani Spensa prisustvovati odbojkaškom spektaklu od 18 časova.

Jastrežebski želi da završi grupnu fazu na vodećoj poziciji gde se i trenutno nalazi sa skorom 4-0 i tako se direktno plasira u četvrtfinale. Lale nemaju šansu da budu na prva dva mesta, ali će sigurno dati sve što mogu da ostanu na trećem. Ukoliko večeras pokleknu, za to mesto će se boriti u poslednjem kolu protiv Monpeljea.

Izabrane vesti

Prema propozicijama takmičenja sve ekipe koje posle šest rundi budu na vodećim pozicijama u grupi, idu direktno u četvrtfinale. Drugoplasirani timovi i jedan najbolje trećeplasirani razigravaće se u plej-ofu za još tri karte. Preostali trećeplasirani klubovi će u četvrtfinale CEV kupa… To bi značilo da je za nastavak evropskog putovanja najbitnije da se izbegne začelje tabele.

Ovo će biti prvi takmičarski meč u 2023. Odigrali smo jednu prijateljsku utakmicu sa Spartakom i dobili, a to je bilo u cilju priprema upravo za ovaj duel“, rekao je trener Vojvodine Slobodan Boškan. “Mi smo Ligu šampiona počeli baš sa Jastrežebskim u Poljskoj i tada sam bio zadovoljan kako smo igrali. Veći deo utakmice borili smo se poen za poen. Očekujem da sada odigramo isto dobro, a veoma je važno da nastavimo niz mečeva sa dobrim servisom“.

Publika će imati priliku da vidi na delu neke od najboljih igrača sveta.

Kod njih su najefikasniji krajnji napadači, Bojer, Kleveno i Fornal, na taj način prave razliku. Ako imaju dobar prijem, tehničar Tonjuti brzo razigrava napadače. Međutim, ako uspemo da ih udaljimo sa mreže, onda se tu naše šanse povećavaju. Pozvao bih što više navijača da dođu da nas podrže. Opet, mi smo od prethodnog susreta s njima mnogo napredovali, razvili smo se kao ekipa, pa priželjkujem da mi njih napadnemo, te da uđemo u jednu potpuno otvorenu utakmicu. Voleo bih da iskoristimo našu salu i podršku publike. Ne treba pretiti takvom rivalu, ali kada se takmičite treba da se borite i uvek je opcija da se nadate pobedi“, podvukao je Boškan.

Dizač Novosađana Maksim Buculjević poručio je da ekipa nije mogla imati lepši takmičarski početak nove godine.

Tamo smo lepo igrali, oni su rešili setove u završnicama, njihovim iskustvom. Pratim ih dosta i njihov stil je da igraju sa dva dizača, dva korektora, imaju fantastične rotacije. Verovatno će tako igrati i u sada. Jednostavno, daćemo sve od sebe, voleo bih da igramo i borimo se kao protiv Monpeljea. Ako budemo imali i malo sreće svašta je moguće. Mislim da možemo da pokušamo da ih dobijemo. U ovakvom meču ništa ne možemo izgubiti. Energija s tribina može biti sigurno naš igrač više, a nadamo se da će publika osetiti pravi momenat i doći da nas podrži u velikom broju”, istakao je Buculjević.

Ulaz u dvoranu je besplatan. Iz kluba napominju da će ulaz na Zapad biti otvoren kao i uvek, dok će se na Istok ulaziti iz Spensa (na prvom spratu kod svečanog salona i galerije, ulaz kod Suda). Meč će prenositi Arena sport 4.


CEV LIGA ŠAMPIONA ZA ODBOJKAŠE - PETO KOLO

GRUPA A

Monpelje - Fridrihshafen 2:3

Sreda

18.00: Vojvodina - Jastrežebski

GRUPA B

Sreda

18.30: Halkbank Ankara - Aluron Varta

Četvrtak

19.00: Hebar - Berlin

GRUPA C

Benfika - Lube 0:3

Sreda

20.00: Tur - Roselar

GRUPA D

Sreda

17.00: Karlovarsko - Zaksa

20.30: Menen - Trentino

GRUPA E

Sreda

15.30: Zirat Bank Ankara - Duren

18.00: ACH Volej - Peruđa


tagovi

OK VojvodinaCEV Liga šampionaSlobodan Boškan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara