Odbojkašice Koneljana (©CEV)
Odbojkašice Koneljana (©CEV)

Poraz koji ne boli: Ezačibaši prvi put stao u sezoni, Koneljano izbegao Vakif u polufinalu

Vreme čitanja: 2min | pet. 16.12.22. | 17:16

Italijanski klub koji sa klupe vodi selektor Srbije Danijele Santareli u borbi za prvom mesto u grupi bolji od Tijane Bošković i drugarica - 3:1

Raduje se Danijele Santareli posle duela sa Ezačibašijem. Njegov Koneljano je pružio sjajnu partiju, upisao pobedu posle četiri seta i obezbedio prvo mesto u grupi A pred start polufinalnih borbi. Turska četa za koju igraju Tijana Bošković i Maja Ognjenović prvi put ove sezone izlazi sa terena kao poražena. Ali, ovaj poraz definitivno ne boli, već samo znači da će u polufinale Svetskog klupskog prvenstva u Antaliji sa drugog mesta. Poznato je da jedan par čine Ezačibaši i Vakifbank, dok Koneljano čeka narednog protivnika. To će biti pobednik duela Minas - Kuanjiš, koji se igra danas od 17 časova.

Santarelijeva ekspedicija je odlično otvorila meč 3. kola, dobila je prvi set prilično ubedljivo - 25:18. U drugom je turski tim imao spreman odgovor, preko Tijane Bošković je ekspresno stigao do izjednačenja. U trećem i četvrtom je Koneljano ponovo podigao nivo igre, sve je polazilo za rukom Šveđanki Hak i drugaricama. Nisu uspele da ih zaustave igračice Ezačibašija, ni pored veoma dobrog izdanja Boškovićeve.

Izabrane vesti

Naša reprezentativka je završila meč sa 22 poena, a ispratila je Hande Baladin sa 12. Na drugoj strani je bilo više raspoloženih igračica, a prednjačila je Izabel Hak sa 26 poena. Ketrin Plamer i Kelsi Robinson su upisale po 14, a Marina Lubijan 11. Dvocifrena je bila i Robin de Krojf. Sve njih je sjajno razigravala Vološ, a za prijem i odbranu je bila zadužena razigrana Monika De Đenaro.

Ezačibaši sutra čeka veoma težak izazov u duelu sa svetskim i evropskim šampionkama. Koneljano će definitivno imati lakši posao u polufinalu, ko god mu stigne na megdan. Sasvim je moguće da u finalu gledaoci vide reprizu današnjeg obračuna...

SVETSKO KLUPSKO PRVENSTVO U ANTALIJI

Sreda

Ezačibaši - Dentil Praja 3:0

Vakifbank - Kuanjiš 3:0

Četvrtak

Koneljano - Dentil Praja 3:0

Vakifbank - Minas 3:0

Petak

Ezačibaši - Koneljano 1:3

Minas - Kuanjiš U TOKU

Subota - polufinala

Nedelja - finale i za treće mesto



tagovi

Imoko KoneljanoSvetsko klupsko prvenstvo u odbojci za ženeEzačibaši

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara