(©bekamentrk)
(©bekamentrk)

Polufinale na vidiku! Bekament sa „plus sedam“ ide u Slovačku

Vreme čitanja: 1min | sub. 12.02.22. | 19:33

Sjajna partija Aranđelovčanki protiv Dunajske Strede – 30:23

Smeši se polufinale Evrokupa za rukometašice Bekamenta! Aranđelovčanke su odigrale maestralnu partiju protiv Dunajske Strede pred svojim navijačima i sa sedam golova prednosti ići će na revanš u Slovačku – 30:23.

Može mirne duše da se kaže da je Bekament večeras odigrao najbolju evropsku utakmicu ove sezone. I to u četvrtfinalu takmičenja. Pogotovo u drugom poluvremenu sve je polazilo za rukama srpskom timu koji s klupe predvodi bivši selektor Saša Bošković.

Izabrane vesti

Imao je Bekament u prvom poluvremenu četiri gola prednosti u više navrata, a sa tom razlikom se otišlo na poluvreme (17:13). Nastavak je doneo još bolju igru Aranđelovčanki. Najpre je od 18:16 serijom 4:0 srpski tim pobegao na šest razlike (22:16), da bi posle toga od 23:19 stigao i do osam pogodaka prednosti (27:19).

Šteta je što toliku razliku Bekament nije sačuvao do kraja, ali ni sedam golova „plusa“ nisu za bacanje, naprotiv. Dovoljno je reći da je Dunajska Streda u poslednjih deset utakmica u domaćem prvenstvu, regionalnoj ligi i Evropi pretrpela samo jedan poraz.

Bekament je do velike pobede predvodila Tamara Kocić sa deset golova, dok je Sara Garović stala na šest. Katarina Mančić je postigla pet, a Katarina Stepanović tri pogotka.

Revanš meč igraće se 19. februara u Slovačkoj. Pobednik će u polufinalu Evrokupa igrati sa boljim iz duela Gran Kanarija – Elče.


tagovi

BekamentEvrokup

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara