""
""

Pokušaj terorističkog napada na Soči! Turski lovac F16 sprečio tragediju (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | pet. 07.02.14. | 23:38

Ukrajinac srednjih godina pretio bombom i pokušao da natera pilota da zakuca letelicu u Olimpijski stadion

Olimpijske igre u Sočiju tek što su zvanično otvorene, a već je zabeležen prvi pokušaj terorističkog napada! Kako su saopštili turski zvaničnici, policijske i vojne snage te zemlje uspele su da na vreme intervenišu i uz pomoć lovca F16 spreče da otmičar, inače Ukrajinac, natera pilota da letelicu okrene ka Sočiju.

Nezvanično, svetski mediji pišu da je 45-godišnji čovek pretio da će aktivirati bombu, ukoliko pilot ne promeni rutu (Harkov-Istanbul) i krene ka gradu u kome je u tim trenucima bila u toku zvanična ceremonija otvaranja ZOI..

Izabrane vesti

Pojedine agencije tvrde da je cilj neimenovanog teroriste bio da avion zakuca u Olimpijski stadion.

Kada je osumnjičeni terorista, za koga se misli i da je bio pijan, pokušao da nasilno otvori vrata između pilotske kabine i putnika, pilot je dao znak za uzbunu, a turska avijacija odmah je reagovala. 

Avion je prinudno sleteo u azijski deo Istanbula, gde je odmah bio opkoljen antiterorističkim jedinicama. Kada su specijalci ušli u letelicu otpočeli su detaljnu pretragu i kontrolu putnika...

"Sve je završeno, otmičar je savladan u operaciji naših policijskih snaga", izjavio je guverner Husein Mutlu nedugo zatim. 

Na kraju se ispostavilo da pomenuti Ukrajinac nije imao ni oružje ni bombu, ali je u akciji hapšenja ipak lakše povređen. Turski zvaničnici potvrdili su da je u avionu bilo 110 putnika i članova posade. 


tagovi

ZOI 2014Evropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara