Odbojkaši Partizana (@MN Press)
Odbojkaši Partizana (@MN Press)

Peti set je Partizanova specijalnost: Crno-belima drama u Milanovcu i drugo mesto, preskočena Voša

Vreme čitanja: 3min | ned. 12.12.21. | 21:19

Tim Bojana Janića dobio i treći meč u sezoni koji je ušao u taj-brejk, zbog boljeg set-količnika ispred Novosađana

Duvaju novi vetrovi u osbojkaškoj Superligi Srbije i sva je prilika da bi večiti rivali mogli da spuste rampu Vojvodini na osvajanje šeste uzastopne titule. Novosađani nisu dominantni, kao što su bili minulih sezona, tron im se ljulja, a Crvena zvezda i Partizan odišu energijom i samopouzdanjem. Posle dosta vremena Vojvodina je dobila ozbiljne konkurente za tron. Crvena zvezda drži lidersku poziciju, a od danas Lale nemaju ni status prvog pratica, pošto su ih obišli odbojkaši Partizana slavljem u Gornjem Milanovcu posle preokreta – 2:3 (18:25, 26:24, 25:23, 18:25, 15:17).

Iskoristio je Partizan to što je Crvena zvezda po drugi put ove sezone tukla Vojvodinu – uzela joj meru i u Novom Sadu – i preuzeo drugo mesto zbog boljeg set-količnika. Prebrodili su crno-beli gostovanj u Gornjem Milanovcu iako su u jednom momentu bili saterani uz zid, izvukli su se iz neugodne situacije i preokrenuli rezultat. Ali, ostavili su bod, koji bi kada se na kraju ligaškog dela bude podvlačila crta mogao umnogome da kroji i formira poredak.

Izabrane vesti

Ostali su Bojan Janić i njegovi momci kratki za bod, ali su što je mnogo važnije ostavirili četvrtu vezanu pobedu u Superligi, a ponovo su u taboru crno-belih briljirali Nejtan Delgadis i kapiten Lazar Marinović. Vukao je pomenuti dvojac Partizan kroz svih pet setova, a u odlučujućem su Marinović i Delgadis osvojili osam od devet poena iz napada za Beograđane. Jedino je još Novica Bjelica uspeo da poentira.

Nejtan Delgadis bio je najefikasniji akter susreta sa 29 poena, dok je Lazar Marinović trijumfu doprineo sa 22 poena (dva iz bloka). Da je Metalac trijumfovao, Dimitrije Pantić bio bi najzaslužniji za drugu prvenstvenu pobedu, pošto je osvojio 23 poena, ali je u presudnom trenutku zakazao. Pogrešio je Pantić u poslednjem poenu petog seta, napao je – nije prošao. U četiri navrata je u taj-brejku poentirao – takođe direktno njegovim poenima Metalac dobio treći set i poveo 2:1 – ali je napravio grešku kada se meč lomio.

Sa dve vezane greške Metalac je okončao meč i ispustio Partizan. Posle vezanih poena Dimitrija Pantića, iz servisa je pogrešio Gavrilović – prethodno i Milivojević – a zatim Pantić nije uspeo da osvoji 24. poen i produži meč. Partizan je nepogrešiv kada meč uvede u peti set. Treći put je igrao taj-brejk i treći put je iz istog izašao kao pobednik. Radnički je poklekao u Kupu Srbije, potom i u Superligi, a nova žrtva izabranika Bojana Janića je Metalac.

SUPERLIGA ZA ODBOJKAŠE - 11. KOLO

Vojvodina - Crvena zvezda 1:3

Radnički Kragujevac - Niš 3:0

Spartak Ljig - Mladi radnik Požarevac 3:1

Nedelja

Takovo Gornji Milanovac - Partizan 2:3

Ribnica Kraljevo - Spartak Subotica 3:0



tagovi

OK PartizanSuperliga Srbije u odbojciOK Metalac Takovo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara