Nemanja Ratković u duelu sa Pančevcima (©srl.rs)
Nemanja Ratković u duelu sa Pančevcima (©srl.rs)

Partizanu najlakše, Pančevcima najteže

Vreme čitanja: 2min | sub. 19.10.24. | 12:28

Tri srpska predstavnika danas izlaze na teren u prvim mečevima drugog kola EHF kupa

Srpski šampion, Vojvodina, igra grupnu fazu Ligu Evrope (pobeda protiv Nekse i poraz od Kila), dok danas na teren izlaze preostala tri kluba koji nas predstavljaju u evropskim rukometnim takmičenjima.

Najlakši posao ima Partizan koji ne bi trebalo da ima problema sa luksemburškim Beršemom, dok najtežeg rivala ima Dinamo iz Pančeva koji traži narednu rundu preko turskog prvaka Bešiktaša. Metaloplastika je u krizi, ima četiri poraza u prvih šest kola Super rukometne lige Srbije, a ekipa Davida Rašića igra 120 minuta sa slovenačkog Krkom.

Izabrane vesti

Crno-beli i Šapčani danas su domaćini u prvim mečevima, Partizan na Banjici od 18 časova, dok pola sata kasnije u Zorki dolazi tim koji s klupe predvodi Mirko Skoko, pomoćnik selektora Srbije Borisa Rojevića.

18.30: (1,85) Metaloplastika (8,00) Krka (2,30)

Pančevci gostuju Orlovima u Istanbulu (16.00). Za domaćina igraju španski i francuski veterani Eduardo Gurbindo i Sedrik Soraindo. Dinamo je pre dve sezone eliminisao Bešiktaš u trećem kolu EHF kupa, kada je na kormilu žuto-crnih bio Nenad Kraljevski. Prošle sezone u timu su bila dvojica Srba, Nikola Arsenić i Mihailo Radojković, ali su oni letos napustili Bešiktaš.

U najslabijem evropskom takmičenju ne učestvuju klubovi iz najjačih liga, Nemačke, Francuske, Danske, Španije, pa je ovo šansa za naše klubove da daleko doguraju, posebno za Partizan koji bi mogao da napadne čak i trofej. Jači klubovi u EHF kupu su Celje, Alkaloid, AEK i Ollimpijakos, rumunski ĆSM Bukurešt i Turda, norveški Runar i Dramen, švajcarski Pfadi Vintertur...

KUP EHF – 2. KOLO (PRVE UTAKMICE)

Subota

16.00: (1,03) Bešiktaš (20,0) Dinamo Pančevo (16,0)

18.00: (1,01) Partizan (25,0) Beršem (22,0)

18.30: (1,85) Metaloplastika (8,00) Krka (2,30)

***kvote su podložne promenama


tagovi

RK Dinamo PančevoRK PartizanMetaloplastikaEHF kup

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara