Draško Nenadić i Darko Milenković (©Starsport)
Draško Nenadić i Darko Milenković (©Starsport)

Može li Zvezda da iznenadi sve bolju Vošu?

Vreme čitanja: 4min | pet. 25.11.22. | 11:49

Arkus Superliga Srbije za rukometaše: Derbi 10. kola igra se danas (17.30) na Banjici. Domaći izgubili dva derbija, novi poraz bi udaljio tim Ratka Đurkovića iz borbe za plej-of. Novosađani su opet prvi favoriti za titulu. Metaloplastika dočekuje kragujevački Radnički

Superliga Srbije za rukometaše je ove sezone mnogo zanimljivija, Vojvodina više nije dominantna kao ranije, ali tim Borisa Rojevića i dalje ostaje favorit za titulu. Devetostruki uzastopni šampion Srbije dobio je prošle nedelje na Slanoj bari Partizan, a šest dana kasnije novi obračun sa večitima. Crvena zvezda dočekuje danas (17.30) u Šumicama Novosađane u derbiju 10. kola.

Lale dišu za vratom lideru Metaloplastici, jedinoj neporaženoj ekipi u dosadašnjem toku šampionata. Beogradski crveno-beli su izgubili već dva meča sa direktnim konkurentima za plej-of (Partizan i Metaloplastika), dobili Dinamo iz Pančeva u prvom kolu, pa ukoliko dožive novi neuspeh, cilj kluba, plasman među prve četiri ekipe, bio bi teško ostvariv.

Izabrane vesti

Zvezda nema problema na “malim” utakmicama, ali sa pretendentima za plej-of nije pokazala pravo lice, pogotovo u duelu sa Partizanom na Banjiici (27:35). Poražena je i u Kragujevcu od Radničkog, koji nije tako dobar kao prošle sezone kada je bio trećeplasirani.

Šampion se u hodu pojačava, igra sve bolje. Snaga tima Borisa Rojevića je duga klupa. Trofejni stručnjak igra sa 16 igrača, često menja. Zasad, najbolja su krila, Miloš Grozdanić i Darko Milenkovič, Golmani Fran Lučin i Idris Drisi su solidni, na crti Živan Pešić i Luka Rogan se dobro dopunjuju, dok bekovi moraju bolje. Povratkom Slovenca Gregora Ocvirka i dolaskom Milana Milića iz Zagreba, Vojvodina je živnula, dok se još traži veliko letošnje pojačanje, Belorus Baris Puhovski.

17.30: (6,25) Crvena zvezda (12,0) Vojvodina (1,17)

Kapitalno pojačanje za Vojvodinu je povratak na Slanu baru Miljana Pušice koji je prošle nedelje protiv Partizana debitovao u novom šampionatu. Defanzivni specijalista činiće tandem središnjih igrača u odbrani sa kapitenom Miljanom Vukovljakom. Pušica je letos bio na meti Crvene zvezde, ali je odlučio, posle isteka ugovora sa nemačkim Mindenom, da stigne u redove Novosađana s kojima ima dve titule.

--------------------------

Derbi Superlige Srbije možete danas da gledate UŽIVO na youtube.com kanalu Arkus lige.

---------------------------

Zvezda ne može da računa na izraelskog desnog beka Rotema Segala. On je polomio kost na stopalu i čeka ga još bar dva meseca pauze i neće ga biti u timu do početka drugog dela šampionata u februaru naredne godine. Beogradski crveno-beli se uzdaju u jaku odbranu, dok se u napadu najviše očekuje od kapitena Draška Nenadića i pivotmena Branka Kankaraša. Najiskusniji od trojice golmana, Janko Gemaljević, u najboljoj je formi na poslednjim mečevima. Na početku prvenstva briljirao je mladi Nikola Perić.

Vojvodina ima ulogu favorita, ali je prošle godine iznenađujuće poražena od Zvezde u Šumicama. Tada su izabranici Žikice Milosavljevića pobedili Vošu sa 32:28. Na Slanoj bari bilo je ubedljivih 33:24 za Lale. Novosađani imaju sedam vezanih pobeda u svim takmičenjima, a početkom narednog meseca ih očekuje dvomeč trećeg kola EHF kupa sa austrijskim Kremsom.

Sat i po kasnije u Šapcu (19.00), lider Metaloplastika dočekuje Radnički uz prenos na Areni Sport 10. Samo je Dinamo uspeo da otkine bod timu Vladana Matića koji ima ulogu favorita u dvorani Zorka. Kragujevčani su mnogo opasniji na svom terenu gde imaju maksimalan učinak, dok su u gostima pretrpeli poraze od Partizana, Dinama i Vojvodine.

Rukomet se vraća u grad na Savi. Protiv Pančevaca je bilo 2.000 gledalaca. Metaloplastika ima Kup i Superkup Srbije, a sada puca na titulu, prvu posle one magične generacije “Vanzemaljaca” osamdesetih godina prošlog veka. Šabac čeka na krunu 34 godine.

19.00: (1,30) Metaloplastika (9,00) Radnički KG (4,00)

Mohamed Aziz Aidi i Vojislav Brajović su udarne igle tima, uz odlična krila Marka Srdanovića i Mateju Dodića, a pouzdan na golu je Darko Arsić. Najbolji rukometaš Kragujevčana je juniorski reprezentativac Srbije Boško Stanisavljević koji je prošle nedelje u Pančevu postigao čak 17 golova.

"Posle poraza od Dinama u Pančevu, očekuje nas još jedno gostovanje, ovog puta prvoplasiranom timu na tabeli. Radi se o veoma kvalitetnoj ekipi sa velikom tradicijom, koja ima izbalansiran odnos mladosti i iskustva. Činjenica da u minuloj sezoni imamo pozitivan skor u međusobnim duelima nas neće uljuljkati i duelu pristupamo koncentrisano, motivisano i sa maksimalnom ozbiljnošću. Očekujem dobru utakmicu sa puno borbe i ako ispoštujemo dogovor smatram da se možemo nadati povoljnom rezultatu", rekao je čuvar mreže Radničkog Ognjen Jovanović.

------------

Budi u timu koji ne gubi - svakog dana Mundijala Mozzart deli 11 puta po 50.000 dinara

------------

SUPERLIGA SRBIJE ZA RUKOMETAŠE – 10. KOLO

Petak

17.30: (6,25) Crvena zvezda (12,0) Vojvodina (1,17)

19.00: (1,30) Metaloplastika (9,00) Radnički KG (4,00)

Subota

18.00: Dubočica – Topličanin

19.00: Jugović – Dinamo Pančevo

19.00: Rudar Kostolac – Obilić

19.00: Šamot – Kikinda

19.30: Partizan - Proleter



tagovi

RK VojvodinaRK Crvena zvezdaARKUS ligaRukometna superligaRatko ĐurkovićBoris RojevićDraško Nenadić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara