Draško Nenadić (©Starsport)
Draško Nenadić (©Starsport)

Maestralni Kosanović spustio rampu Zvezdi u Kaću: Crveno-beli sve dalje od plej-ofa

Vreme čitanja: 2min | sub. 18.02.23. | 20:40

ARKUS Superliga Srbije: Jugović na krilima iskusnog golmana i raspucanog Nikole Kovačevića pobedio Beograđane sa 31:29 u 16. kolu

Crvena zvezda je sve dalje od borbe za plej-ofu. Jugović je osvojio vredna dva boda u bici za opstanak u Arkus Superligi Srbije. Tim iz Kaća je napravio iznenađenje, savladao crveno-bele sa 31:29 i konačno je pobegao iz opasne zone (četiti tima napuštaju elitni rang na kraju sezone).

Tim Ratka Đurkovića je ove godine osvojio bod u Pančevu protiv Dinama, pobedio Radnički u Šumicama prošle nedelje, ali je sada neočekivano pao, ostao je na petom mestu, ali sa velikim zaostatkom za timovima koji su trenutno na mestima koje vode u plej-of.

Izabrane vesti

Blistao je na golu Jugovića veteran Milan Kosanović. U trenucima kada je slomljen otpor crveno-belih, sredinom drugog poluvremena, nekadašnji golman Zvezde bio je nerešiva enigma za bivši klub. Odbranio je sedmerac, dva zicera s krila Viktoru Matičiću. Na kraju je meč završio sa čak 18 odbrana, a čak četiri puta je odbranio penale Beograđanima.

Preokrenula je Zvezda u nastavku, povela sa 19:18, ali onda je stala. Domaćin je napravio seriju 7:2, poveo sa 25:21 u 49. minutu golom Travara iz kontre i tu je bio prelomljen meč. Gosti su grešili, nisu imali rešenja u napadu, pa je ostvaren prvi poraz u nastavku šampionata, ali koji bi mogao da bude koban u ambicijama da se dokopa plej-ofa i izlaska u Evropu.

U napadu je blistao Nikola Kovačević, igrač Vojvodine na pozajmici u komšiluku. Postigao je osam golova. Milan Bošković je bio precizan šest puta, a Strahinja Travar pet puta. Kod Zvezde je opet bio najbolji Mirko Đurović sa sedam pogodaka, a pratio ga je Izraelac Rotem Segal sa pet i Miloš Bujišić sa četiri pogodaka. Janko Gemaljević je imao sedam odbrana, Dimitrije Jelić tri, a Nikola Perić jednu.

-------------

Borba za 200.000 dinara se nastavlja. Opširnije OVDE.

-------------

SUPERLIGA SRBIJE ZA RUKOMETAŠE – 16. KOLO

Sreda

Dinamo Pančevo – Topličanin 37:17 (17:7)

Petak

Radnički Kragujevac – Dubočica 25:20 (13:11)

Subota

Kikinda – Proleter 24:31 (8:16)

Metaloplastika – Šamot 30:17 (16:9)

Rudar Kostolac – Partizan 29:35 (9:17)

Jugović – Crvena zvezda 31:29 (15:15)

Sreda (22. februar)

18.30: Obilić - Vojvodina



tagovi

RK Crvena zvezdaJugovićARKUS ligaRukometna superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara