Odbojkašice Crvene zvezde (©MN Press)
Odbojkašice Crvene zvezde (©MN Press)

Kad ako ne sad: Napokon protivnik po meri, Zvezda ima šanse protiv Potsdama

Vreme čitanja: 3min | čet. 12.01.23. | 11:59

Večeras na Banjici od 20 časova na programu meč trećeg kola Lige šampiona za odbojkašice

Posle dva meča u kojima nisu imale gotovo nikakve šanse za trjumf, odbojkašice Crvene zvezde pred večerašnji duel sa Potsdamom imaju čemu da se nadaju (20 časova, Arena Sport 1). Daleko od toga da je nemački tim lak protivnik, ali nije na nivou Vakifbanka i Novare.

Utakmica se igra u dvorani na Banjici, pa bi podrška sa tribina mogla da bude jedan od važnih faktora. Ukoliko gledaoci budu osetili trenutak i došli da gledaju zanimljivu evropsku predstavu, sigurno da će dati dodatnu energiju devojkama u crveno-belim dresovima.

Izabrane vesti

Šampionke Srbije su poslednju takmičarsku utakmicu odigrale 24. decembra, tako da su imale dovoljno vreme da se pripreme za ovaj izazov. Ako do bodova ne dođu večeras, teško da će im se otvoriti bolja prilika ove sezone u Ligi šampiona...

"Uvek se nadam najboljem bez obzira na ime protivnika. Nemice nisu možda na nivou Vakifbanke ili Novare, ali imaju sastav sa mnogo strankinja. Uvek su pri vrhu u prvenstvu Nemačke, osvajaju trofeje. Igraju vrlo disciplinovano, brzo. Najbitnije što možemo da igramo sa njima. Postoji velika želja da osvojimo prvi bod i da pobedimo ako možemo. Ipak, ne zavisi samo od nas to, već i od protivnika. Mislim da je Potsdam protivnik po meri. Ipak, ovo je Liga šampiona i nema slabih ekipa. Daćemo sve od sebe da odigramo dobar meč", rekao je trener Ratko Pavličević.

Iskusni stručnjak ne smatra da bi pauza mogla da poremeti njegove izabranice.

"Od utakmice sa Partizanom nismo odigrali zvaničnu utakmicu, međutim od 2. januara baš jako treniramo. Najbitnije da smo zdravi svi, mada je bilo bolesnih igračica, ali takvo je i vreme. U svakom slučaju sada smo kompletni".

U sastavu Potsdama, koji trenutno u prvenstvu Nemačke ima skor 10-1 na drugoj poziciji, nalaze se i tri Srpkinje - Maja Savić, Aleksandra Jegdić i Veronika Đokić. Kada se pogleda kompletan roster, može da se zaključi da je tim iskusniji od srpskog šampiona.

"Sve se svodi na to koliko je ko igrao međunarodnih utakmica. Neće to biti od presudnog značaja. Mislim da možemo da igramo ravnopravno sa Nemicama".

Nada se i trener Crvene zvezde da će tribine biti lepo popunjene...

"Iskreno se nadam sa će svi oni koji vole odbojku biti na našoj utakmici. Ne mislim tu samo na navijače, već i na ljude iz odbojke, jer je uvek lepo gledati Ligu šampiona. Ima šta da se vidi. Ne mislim samo na nas, već i na protivnika. Voleo bih da nas navijači podrže", podvukao je Ratko Pavličević.

Vakifbank je trenutno prvi na tabeli sa sve tri pobede. Novara ima skor 2-1, a Crvena zvezda i Potsdam su pred međusobni obračun na učinku 0-2 i bez bodova.

CEV LIGA ŠAMPIONA ZA ODBOJKAŠICE - TREĆE KOLO

Grupa A

Rešov - Koneljano 1:3

Vašaš - Miluz 1:3

Grupa B

Prometej - Alba 0:3

Četvrtak

20.00: (9,00) Volero Le Kane - Vero Volej Milano (1,03)

Grupa C

Novara - Vakifbank 0:3

Četvrtak

20.00: (3,80) Crvena zvezda - Potsdam (1,22)

Grupa D

Lođ - Fenerbahče 1:3

Četvrtak

19.00: (10,9) Tenerife La Laguna - Štutgart (1,01)

Grupa E

Ezačibaši - Hemik Police 3:1

Marica - Targovište 0:3



tagovi

ŽOK Crvena zvezdaCEV Liga šampionaAleksandra Jegdić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara