(© MN Press)
(© MN Press)

Jedinstvo kao u slavnim danima: Zakočeve Užičanke vezale i treću pobedu

Vreme čitanja: 2min | sub. 19.10.24. | 16:57

Dame sa Đetinje savladale i Radnički u Beogradu - 3:1

Povratnička sezona kao iz snova! Užičanke i posle trećeg kola Superlige Srbije znaju samo za pobede. Tamo gde su stale na premijeri protiv Inđije, zatim i Partizana, nastavile su u duelu sa Radničkim u Beogradu - 3:1 (25:23, 25:20, 19:25, 25:20)

Bivše šampionke države ponovo prikazuju partije koje podsećaju na slavne dane. Legendarni trener Darko Zakoč još jednom komanduje pored terena, a njegove pulenke deluju i više nego sigurno u međusobnim mečevima sa konkurentima za opstanak. Novim trijumfom su već sada došle na korak od ostvarenja primarnog cilja - očuvanja elitnog statusa. Ukoliko u daljem toku takmičenja ne posustanu, čak ni plasman u plej-of ne bi trebalo da bude preveliki zalogaj.

Izabrane vesti

Rezultatski ubedljivo, ali morale su dame sa Đetinje dobro da se namuče kako bi i napravile vredan brejk. Užičanke su u završnicama prva dva seta bile za nijansu jačih nerava i bolje koncentracije, uz manji broj grešaka. Ipak, u nastavku su doživele i pad u igri. Razlika je što su drugi period uspele da reše u svoju korist zahvaljujući Vanji Savić i Anđeli Tošić, ne i treći. Možda je delovalo da bi Radnički posle smanjena prednosti mogao i do izjednačenja - 20:20. Međutim, ponestalo je snage u četvrtom. Iako su uhvatile priključak, Milica Živanović i Jovana Janković stavile su tačku na okršaj.

Upravo su Savićeva sa 20 i Jankovićeva sa 14 poena predvodile Jedinstvo. Prema očekivanju, u redovima Krstašica je najefikasnija bila Amerikanka Tara Ćezare sa 27 poena.

"Mnogo značajna pobeda protiv Radničkog, koji sam u najavi utakmice nahvalio. Ono što je uradio u prva dva kola sa Ubom i Crvenom zvezdom je bilo nešto zbog čega sam i strepeo. Čestitke mojim igračicama na borbenoj igri. Na kraju je stigla i nagrada. Malo su popustile u trećem setu, verovatno se uplašivši trijumfa, ali već u četvrtom su iskontrolisale dešavanja i držale ritam", istakao je Zakoč.


Superliga Srbije za odbojkašice - 3. kolo

Petak

Jedinstvo (Stara Pazova) - Ub 2:3

Subota

Radnički (Beograd) - Jedinstvo (Užice) 1:3

18.00: Omladinac - Crvena zvezda

19.00: Inđija - Železničar (Lajkovac)

19.00: Srem - Spartak (Subotica)

Nedelja

16.00: Partizan - Tent



tagovi

OK JedinstvoDarko ZakočŽOK Radnički BeogradSuperliga Srbije u odbojci

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara