Odbojkašice Uba (MN Press)
Odbojkašice Uba (MN Press)

Gligorićeva podigla zid na mreži, Rankovićeva surova u napadu: Ub srušio Zvezdu, na Banjici ima meč loptu

Vreme čitanja: 3min | sub. 02.04.22. | 17:38

Aktuelne šampionke ponovo zabeležile maksimalnu pobedu, ovog puta na domaćem terenu pa sada vode 2:1 u finalnoj seriji

Šampionske krune koje su na glavama odbojkašica Uba od kraja prethodne sezone, imaju velike šanse da na istom mestu ostanu i u narednih godinu dana. Izabranice Marijane Boričić su upisale drugu vezanu maksimalnu pobedu protiv Crvene zvezde - 3:0 (25:21, 25:18, 25:21), napravile ogroman korak ka odbrani titule i za tri dana na Banjici će imati prvu meč loptu za trofej.

Činilo se da su posle prve utakmice koju su kod kuće izgubile bez dobijenog seta, Ubljanke u veoma nezgodnoj situaciji. Ali, sada im je već širok osmeh na licu. Posle furiozne partije u Beogradu, sada su ponovile slično izdanje i pokazale koliko žele da taj pehar drugu godinu za redom završi u njihovim vitrinama.

Izabrane vesti

Ponovo je odgovornost preuzela kapiten Ljiljana Ranković, koja je unela potrebnu sigurnost i sa 14 poena bila najefikasnija uz Aleksandru Gligorić. Igračica koja je na prošlom meču imala više blokova nego cela protivnička ekipa je uspela još jednom tako nešto da ponovi. Upisala je ukupno 14 poena, a od toga je čak polovina bila iz bloka. Ub je ukupno iz tog elementa skupio 13 poena (po tri Medić i Ranković), a Zvezda samo pet. U tome može da se traži jedan od razloga današnjeg poraza Beograđanki.

U crveno-belom timu nijedna igračica nije stigla do dvocifrenog učinka. Najbolja je bila Jelena Delić sa devet poena, jedina je i parirala u bloku protivniku jer je uspela četiri napada uspešno da zaustavi. Po osam poena su zabeležile Jelena Lazić i Ana Živojinović. Korektor Dajana Bošković nije bila na očekivanom nivou, pa je trener u drugom setu zamenio sa Tarom Taubner koja je do kraja meča sakupila pet poena.

Do rezultata 17:17 u prvom periodu činilo se da će publika napokon gledati uzbudljivu i dramatičnu utakmicu. Međutim, Ubljanke su se pobrinule da se to ipak ne desi. Pomoć im je stigla i od rivalki, jer su u ključnim trenucima napravile greške koje su ih skupo koštale. Rankovićeva i Gligorićeva su bila najbolje u uvodnom periodu, a isto su nastavile i u drugom i trećem.

Sredinom drugog čina je značajnu razliku Ub napravio zahvaljujući Slađani Erić, koja je sa tri vezana uspešna napada i as servisom donela 18:14. Gligorićeva je sjajnim reakcijama na mreži udaljila dodatno udaljila Zvezdu od osvajanja drugog seta, a u završnici je dirigentsku palicu preuzela Nikolina Lukić. Iako je ušla sa klupe, ruka joj nije zadrhtala kad je bilo najpotrebnije. Stavila je tačku na drugi period i dovela Ub nadomak slavlja.

Crveno-bele su u trećem povele preko Ane Živojinović 9:7, pa je tada Marijana Boričić odlučila da zameni dizače. Umesto Ane Jakšić ušla je Anđela Veselinović. Taubner je donela gostima 11:8, ali onda je usledio žestok odgovor domaćih. Prvo je Ljiljana Ranković imala malo i sreće, jer je lopta nakon njene odbrane prešla preko mreže i pala između nekoliko protivničkih igračica. Nakon toga kao da su Zvezdine devojke postale malo nervoznije, a Rankovićeva i drugarice sve sigurnije.

Uspele su i ovaj set da dobiju bez neizvesnosti. Sa 2:1 putuju u Beograd i već u utorak imaju priliku da odbrane tron. Zvezda će morati mnogo bolje nego što je to bilo na prethodna dva meča, ukoliko želi da izbori majstoricu.

TERMINI FINALA PLEJ-OFA SUPERLIGE ZA ODBOJKAŠICE

Prva: Ub - Crvena zvezda 0:3 (21:25, 17:25, 16:25)

Druga: Crvena zvezda - Ub 0:3 (10:25, 20:25, 18:25)

Treća utakmica: Ub - Crvena zvezda 3:0 (25:21, 25:18, 25:21)

Četvrta utakmica 5. april, 17.00 u Beogradu

Peta utakmica (ako bude potrebno) - naknadno će biti određen termin

*serija se igra na tri pobede


tagovi

ŽOK UbŽOK Crvena zvezdaAleksandra Gligorić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara