Nikola Zečević u duelu sa Draškom Nenadićem (©Starsport)
Nikola Zečević u duelu sa Draškom Nenadićem (©Starsport)

Davljenici izazivaju večite u Kaću i Kostolcu

Vreme čitanja: 3min | sub. 18.02.23. | 12:53

Arkus Superliga Srbije: Crvena zvezda gostuje Jugoviću (19.00), a Partizan Rudaru u 16. kolu šampionata

Vojvodina i ove sezone dominira u Arkus Superligi Srbije, blizu je pol-pozicije pred plej-of, dok će velika borba da se vodi za preostala tri mesta i bitku za titulu. Partizan se ozbilnjo pojačao ove zime, stigla su crnogorski reprezenativac Vuk Lazović, nekadašnji Orao Mladen Šotić i Nemanja Milovanović iz Dubočice.

Uz stare snage, bekove Stefana Petrića, Uroša Kojadinovića, kapitena Nikolu Zečevića i golmana Andreja Trnavca, to je sada tim kadar da prirpeti Voši. Četa Darija Krželja danas (19.00) gostuje „fenjerašu“ Rudaru. Kostolčani su dobili „pet minuta slave“ negativnim rekordom od samo gola za 30 minuta u Aranđelovcu protiv Šamota u ponedeljak.

Izabrane vesti

Levi bek Nemanja Milovanović došao je u Partizan tokom zimskog prelaznog roka iz leskovačke Dubočice. Uprava kluba odlučila je da proširi roster na bekovskim pozicijama, kako bi igrači mogli da zadrže kontinuitet dobrih rezultata u svim takmičenjima. Pored domaće Superlige crno-beli i ove sezone igraju SEHA ligu, a Nemanja je svoj debi upisao upravo protiv Vardara 1961 u Skoplju.

"Došao sam u jedan od najboljih klubova u zemlji, u tim koji ima visoke ambicije. To me je dodatno motivisalo da promenim sredinu, uz to što, naravno, nosi samo ime Partizan. Odigrao sam već par utakmica i utisci su više nego pozitivni. Ekipa ima veliki potencijal i nadam se da ćemo to iskoristiti da napravimo dobar rezultat, kako u domaćem prvenstvu, tako i u regionalnom takmičenju. U Skoplju smo odigrali jednu kvalitetnu utakmicu, ali su nas neiskustvo i brzopletost koštali boljeg rezultata. Međutim, imamo dovoljno vremena da se spremimo za izazove koji predstoje. Atmosfera je sjajna i svi verujemo da ove sezone Partizan ima tim za velike rezultate“, poručio je Milovanović.

Naredni meč crno-beli igraju u Kostolcu protiv Rudara, koji je poslednji na tabeli.

"Rudar možda jeste na začelju tabele i mi smo na papiru izraziti favoriti, ali nikako ne smemo da odemo u Kostolac sa razmišljanjem da ćemo lako dobiti utakmicu. To je ekipa koja ima nekoliko iskusnih igrača, koji umeju da iznenade favorita. Svakako od nas sve zavisi i u ovom i u svakom narednom duelu, a ako budemo pružili 100 odsto svojih mogućnosti, vratićemo se u Beograd sa nova dva boda“, istakao je levi bek Partizana.

17.00: (2,20) Arendal (8,00) Vojvodina (1,90)

Za crno-bele bi moglo da debituje zimsko pojačanje Vuk Lazović koji se posle skoro deceniju i po vratilo u Partizan. Nije crnogorskog reprezentativca bilo protiv Jugovića na Banjici prošle subote.

Zvezda će imati teži posao u Kaću protiv Jugovića (19.00). Domaćina s klupe predvodi nekadašnji rukometaš crveno-belh Vladica Stojanović. Zvezda je u dobrom ritmu, pobeđen je Radnički iz Kragujevca prošle nedelje (29:27), pre toga je ostvaren remi sa Dinamom (28:28), pa je i dalje moguće četvrto mesto i izlazak u Evropu.

18.00: (1,80) Dinamo Pančevo (8,00) Karvina (2,35)

Mirko Đurović i Miloš Bujišić su najbolji igrači Zvezde ove godine. Golmani su sve bolji. U Pančevu je junak bio mladi Nikola Perić, dok je pre sedam dana odlično čuvao gol Dimitrije Jelić.

Zvezda je u prvom delu šampionata pobedila Kaćane u Šumicama sa 33:28.

-------------

Borba za 200.000 dinara se nastavlja. Opširnije OVDE.

-------------

SUPERLIGA SRBIJE ZA RUKOMETAŠE – 16. KOLO

Sreda

Dinamo Pančevo – Topličanin 37:17 (17:7)

Petak

Radnički Kragujevac – Dubočica 25:20 (13:11)

Subota

18.00: Kikinda – Proleter

18.30: Metaloplastika – Šamot

19.00: Rudar Kostolac – Partizan

19.00: Jugović – Crvena zvezda

Sreda (22. februar)

18.30: Obilić - Vojvodina



tagovi

RK PartizanRK Crvena zvezdaJugovićARKUS ligaRukometna superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara