Tom Brejdi (©AFP)
Tom Brejdi (©AFP)

Brejdi zasenio Bajern u Minhenu, poslednja šansa za Rodžersa i Pekerse, Alen rovit, ali napada Minesotu

Vreme čitanja: 6min | ned. 13.11.22. | 09:35

NFL: Alijanc arena biće poprište prvog meča u istoriji, Tampa Bej domaćin Sijetlu u Bavarskoj (15.30). Grin Bej očajan, protiv Kaubojsa biti ili ne biti. Kvoterbek Bafala i pored povrede desnog lakta predvodiće svoj tim. Tanehil se vraća posle dva meča pauza, pod znakom pitanja Metju Staford i Kajler Mari. Nikola Kalinić bi mogao da debituje za Koltse

Dogodilo se i to – Bajern nije centralna tema u Minhenu i Bavarskoj. Legendarni, najveći svih vremena, Tom Brejdi, prethodne nedelje je bio u epicentru u gradu i nemačkoj pokrajini koja je ponosna na jedan od najboljih fudbalskih klubova na svetu. Sa svojom Tampom igraće danas (15.30) prvi meč u istoriji na tlu Nemačke, na Alijanc areni. Rival je odlični Sijetl.

Minhen je dobio tu čast da posle Londona i Meksiko Sitija organizuje NFL utakmicu. Naravno, Brejdi je bio u žiži, jer je ovo verovatno poslednji put da će G.O.A.T. igrati na tlu Starog kontinenta jer bi na kraju sezone konačno trebalo da okači kopačke o klin.

Izabrane vesti

Komesar lige Rodžer Godel je najavio da je ovo samo početak, da će Nemačka u narednom godinama dobiti još nekoliko mečeva i da neće samo Minhen da bude domaćin, pominju se i Frankfurt i Diseldorf. Sve je u Minehnu prethodnih dana bilo u znaku NFL-a, pa je Bajern bar na nedelju dana bio u zapećku u jednoj od najbogatijih pokrajina u Nemačkoj.

15.30: (1,70) Tampa Bej Bakanirs (13,0) Sijetl Sihoks (2,40)

London je prethodnih godina dobijao uglavnom neatraktivne utakmice, koje su bile ispod radara u SAD-u. To se mislilo pre početka sezone i za dvoboj u Minehnu, ali je Sijetl učinio da ovo bude derbi kola, najzanimljiviji meč dana. Sihoksi igraju iznad svih očekivanja, lideri su na Zapadu NFC-a, dok su Bakanirsi u lošoj formi, prošle nedelje su iščupali pobedu protiv Remsa na Floridi i prekinuli niz od tri poraza. Brejdi i drugovi i pored negativnog skora 4-5, lideru su najgore divizije ove sezone, Juga NFC-a.

Kladionice daju blagu prednost Tampi (kvota u Mozzartu 1,70), ali tim Pita Kerola je dobio poslednje četiri utakmice. Džino Smit, osporavani kvoterbek Sijetla, igra sezonu života i u najužem je izboru za MVP. Bakanirsi imaju problem u napadu. Igra trčanjem skoro da ne postoji, pa se sve svodi na Brejdija i njegova bacanja. Prvi risiver tima, Majk Evans, nije u formi, hvatači ne slušaju legendarnog asa, često ispuštaju lopte, pa je ove sezone nekada eksplozivni napad Bakanirsa spušten na samo 17 poena u proseku. I Brejdi nije na nivou od prethodne dve sezone.

Sihoksi će u napadu preteženo da trče, ruki Kenet Voker je eskplodirao i biće najveća pretnja za odbranu Tampe koja dobro brani taj segment igre. Entoni Vinfild, sejfti tima s Floride, vraća se u tim posle dva meča pauze zbog potresa mozga. Ono što fali Tampi ove sezone je „pes raš“, pritsak na kvoterbekova. Šek Barnet je gotov za celu sezonu zbog teške povrede, pa je to veliki hendikep za šampiona iu 2021. godine. Imaće Brejdi pun hvatački korpus na raspolaganju, osim Rasela Gejdža. Osim Evansa, tu si i elitni risiveri Kris Gadvin i nekada najbolji na toj poziciji u ligi - Hulio Džons. Pojačanje iz Tenesija ove sezone malo igra, nije 100 odsto spreman zbog povreda, već je u godinama (33), pa je samo bleda senka nekada dominantnog igrača.

Grin Bej se raspada, a Eron Rodžers igra košmarnu sezonu. Prošle nedelje je u Detroitu bacio tri presečene lopte, a nekada je toliko imao za ceo šampionat. Pet vezanih poraza imaju Pekersi koji moraju večeras (22.25) da se vade na Lembo fildu protiv Dalasa, koji ima samo dva neuspeha i blizu je plej-ofa. Nekadašnji tener Siraša Majk Mekarti vraća se u Viskonsin. On je sa Grin Bejom 2011. godine bio šampion. Kaubojsi sjajno trče, Ezekijel Eliot i Toni Polard su odlični, odbrana je jedna boljih u ligi, sa fenomenalnim „pes rašerima“ Demarkusom Lorensom i Majkom Parsonsom, pa se crno piše Rodžesu i očajnom napadu.

22.25: (2,55) Grin Bej Pekers (14,0) Dalas Kaubojs (1,60)

Moraće i Pekersi dosta da trče, preko Erona Džonsa i Ej Džej Dilona, ako žele da pobede. Kaubojsi su u boljoj formi, a ovo je definitivno poslednja šansa za Pekerse da ostanu u igri za plej-of. Neće Rodžers imati sve hvatače. Nedostajaće povređeni Romeo Dabs i Rendal Kob.

Džoš Alen (©AFP)Džoš Alen (©AFP)

Jedan od kandidata za MVP nagradu, Džoš Alen, imao je povredu lekta desne ruke i nije trenirao prethodne nedelje, ali će predvoditi napad svog tima. Bilsima danas (19.00) u državi Njujork stiže odlična Minesota koja ima samo jedan poraz. Bilsi su oba neuspeha doživeli od divizijskih rivala Majamija i prošle nedelje od Njujork Džetsa. Vajkingsi nisu bez šansi, imaju eksplozivan napad sa Kirkom Kazinsom i risiverima Džastinom Džefersonom i Adamom Tilenom, ali domaćin ima ulogu favorita, kao u svakom meču ove sezone, naravno, kada startuje Džoš Alen.

19.00: (1,40) Bafalo Bils (14,0) Minesota Vajkings (3,35)

Pitsburg je daleko od plej-ofa, ali nada je povratak u tim vođe odbrane Ti Džej Vota. Igraće protiv očajnog Nju Orleansa u Pensilvaniji. Ko izgubi na ovom meču može već da razmišlja o narednoj sezoni.

Branilac trofej, Los Anđeles Remsi, muče se u ovom šampionatu, a na sve pehove usledila je i povreda Metjua Staforda koji bi mogao da propusti prvi meč za sezonu i po u dresu tima iz Grada anđela. I rival tima Šona Mekveja, Arizona, večeras (22.25) na velelepnom Sofaj stadionu ima problem zbog povrede kvoterbeka Kajlera Marija, pa bismo mogli da gledamo duel rezervnih vođa napada, Džona Volforda i Kolta Mekoja.

U Las Vegasu gledaćemo večeras (22.05) sudar velikih razočaranja lige, Rejdersa i Indijanapolisa. Koltsi su prošle nedelje smenili trenera Frenka Rajha. Domaćin je ostao do kraja sezone bez risivera Hantera Renfroa i tajt enda Darena Volera, pa se ne zna ko je gori od od ovih timova koji su bili kandidati za plej-of na startu sezone. Za Indijanapolis bi mogao da zaigra Srbin sa kanadskim pasošem Nikola Kalinić. On je bio u rezervnom timu, ali je sada prebačen na rosteru od 53 igrača za meč u Nevadi. Igra na poziciji tajt enda, a u Indijanapolis je stigao iz šampionata Kanade.

19.00: (1,55) Las Vegas Rejders (14,0) Indijanapolis Kolts (2,70)

Posle dva meča pauza za Tenesi se vraća startni kvoterbek Rajan Tanehil i to u veoma važnom meču sa Denverom koji posle slobodnog vikenda juri poslednju šansu da se uključu u borbu za plej-of. Ruki Malik Vilis je bio slab u prethodna dva kola, a sa Tanehilom bi napad mogao da proradi. Dobra vest za Tajtense je da je top formi najbolji raning bek lige, Derik Henri.

Kanzas ne bi trebalo da ima problema na Erouhedu proitv Džeksonvila (19.00), dok je i Majami sa fantastičnim napadom, Tua Tagovailoa Tajrik HilDžejlen Vadl, favorit protiv Klivlenda. Džajantsi ne bi smeli da naprave kiks protiv slabašnog Hjustona.

19.00: (1,25) Kanzas Siti Čifs (15,0) Džeksonvil Džeguars (4,60)

MOZZART je spremio igru tačdaun – da ili ne. U ponudi za celo kolo je čak 59 igrača, a na vama je da pogodite da li će ponuđeni fudbaleri da poentiraju ili ne. OVDE pogledajte kompletnu ponudu.

---------------

Prognozziraj besplatno Mozzart Bet Superligu za milionski nagradni fond

---------------

NFL – 10. KOLO

Petak

Karolina Panters - Atlanta Falkons 25:15 (3:0, 10:3, 6:6, 6:6)

Nedelja

15.30: (1,70) Tampa Bej Bakanirs (13,0) Sijetl Sihoks (2,40)*

19.00: (1,40) Bafalo Bils (14,0) Minesota Vajkings (3,35)

19.00: (1,70) Čikago Bers (13,0) Detroit Lajons (2,40)

19.00: (1,25) Kanzas Siti Čifs (15,0) Džeksonvil Džeguars (4,60)

19.00: (1,60) Majami Dolfins (14,0) Klivlend Brauns (2,55)

19.00: (1,55) Njujork Džajants (14,0) Hjuston Teksans (2,70)

19.00: (2,15) Pitsburg Stilers (13,0) Nju Orleans Sejnts (1,85)

19.00: (1,70) Tenesi Tajtens (13,0) Denver Bronkos (2,40)

19.00: (1,55) Las Vegas Rejders (14,0) Indijanapolis Kolts (2,70)

22.25: (2,55) Grin Bej Pekers (14,0) Dalas Kaubojs (1,60)

22.25: (1,70) Los Anđeles Rems (13,0) Arizona Kardinals (2,40)

Ponedeljak

02.20: (1,30) San Francisko Fortinajners (15,0) Los Anđeles Čardžers (4,00)

Utorak

02.15: (1,20) Filadelfija Igls (15,0) Vašington Komandeers (5,40)

*igra se u Minhenu

***kvote su podložne promenama



tagovi

NFL ligaNFLamerički fudbalTampa Bej BakanirsSijetl SihoksGrin Bej PakersDalas Kaubojs

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara