""
""

Bošković: Srbijo, osvojila si medalju!

Vreme čitanja: 2min | pet. 20.12.13. | 20:41

"Nadam se još većoj podršci publike u nedelju, da dođe 20.000 ljudi. Već smo uzeli srebrnu medalju, a u nedelju se nadam zlatu", kazao je srpski selektor

Selektor rukometašica Srbije Saša Bošković ocenio je da je zajedništvo reprezentacije ključ obezbeđene srebrne medalje na prvenstvu sveta. Srbija se plasirala u finale savladavši u prvoj polufinalnoj utakmici selekciju Poljske sa 24:18.

"Srbijo, osvojila si medalju. Ključ svih uspeha našeg tima je zajedništvo među devojkama, koje se nesebično bore za svaku loptu. Odbrana je odradila ogroman posao, ali u fantastična publika koja nas je podržavala", izjavio je Bošković.

Izabrane vesti

On je čestitao ekipi Poljske na prikazanoj igri i dodao da odlično zna kako je to izgubiti u polufinalu.

"Nadam se još većoj podršci publike u nedelju, da dođe 20.000 ljudi. Već smo uzeli srebrnu medalju, a u nedelju se nadam zlatu", kazao je srpski selektor.

On je naglasio da je najveći uspeh nacionalnog tima u činjenici da devojčice u Srbiji već žele da budu druge Sanje Damnjanović, Katarine Tomašević, Dragane Cvijić...

"To je pravi uspeh ove reprezentacije", napomenuo je Bošković i dodao da mu nije važno protiv koga će Srbija igrati za zlato,

"Svejedno nam je s kim ćemo da igramo. Najvažnije je da imam veru u devojke, i to je ključ svega. Večeras smo igrali ''šah'' sa Poljakinjama, zahvaljujući pre svega rukometnom znanju naših devojaka", zaključio je Bošković.

Poljski selektor Kim Rasmusen smatra da je Srbija zaslužila pobedu, ističući da se njegova reprezentacija prvi put susrela sa iskustvom prepune dvorane od blizu 20.000 ljudi.

"Imali smo problem u postizanju golova, jer smo prvi put igrali u ovakvoj atmosferi. Publika je nosila srpski tim kroz celu utakmicu i pomogla mu da trijummfuje", kazao je Rasmusen.

(foto: starsport)


tagovi

Rukomet SP 2013.

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara