Ivan Horvat i Ratko Đurković (©Starsport)
Ivan Horvat i Ratko Đurković (©Starsport)

Bride obrazi u Ljutice Bogdana, mnogo pitanja i zaključak – ovakva Zvezda ne može u plej-of

Vreme čitanja: 4min | ned. 30.10.22. | 08:59

Pod lupom prelazni rok, izbor golmana, zašto nije branio Nikola Perić? Utakmica protiv Metaloplastike mogla bi da bude ključna u ambicijama čete Ratka Đurkovića

Proteklog leta je sve bilo bajno u Ljutice Bogdana. Novo rukovodstvo na čelu sa Draganom Škrbićem zasukalo je rukave, najavljivao se preporod Crvene zvezde, finansijski oporavak, stigli su novi sponzori, želelo se u vrh srpskog rukometa posle dve godine borbe za opstanak. Plej-of u Superligi Srbije je svima bio u mislima, stidljivo se najavljivala i borba za trofeje.

Idila je pojačana posle startne pobede protiv favorizovanog Dinama iz Pančeva. Usledilo je prvo gostovanje i nesrećan poraz od Radničkog iz Kragujevca, kada je u poslednjim trenucima meča golman Dejan Zlatanović odbranio sedmerac Petru Paniću. Usledili su lagane pobede protiv Rudara, Jugovića i Šamota. Jaz između gornjeg i donjeg doma je veliki, pa je to možda i zavaralo sve kojima srce kuca za crveno-bele boje.

Izabrane vesti

Stigao je večiti derbi posle skoro 1.000 dana i debakl od koga će danima da bride obrazi crveno-belih. Mlađarija Partizana poigravala se sa Zvezdom, posle 30 minuta imala je neverovatnih 10 golova viška (22:12).

16.05: (1,22) Rajn Nekar Leven (11,0) Hanover (5,20)

Početak je šampionata, ali Zvezda već kaska za vodećima. Meč u petak u Šumicama protiv Metalopslatike mogao bi da bude ključan za crveno-bele. Novi poraz poljuljao bi temelje u Ljutice Bogdana, dok i trijumf opet Zvezdu ostavio u igri za prva četiri mesta. Alarm je upaljen.

Posle ovog poraza mnoga pitanja se postavljaju. Da li je prelazni rok dobro odrađen? Imala je Zvezda na Banjici objektivne probleme, povreda Rotema Segala u prvom poluvremenu, uz kapitena Draška Nenadića, najboljeg igrača Zvezde u dosadašnjem toku šampionatu. Zakazali su skoro svi u subotu, pogotovo bekovi Mirko Đurović i Marko Knežević. Brzonogo krilo Uroš Simić je bilo neprimetno po levoj strani. Odbrana koja je primila po 22 gola protiv Rudara i Šamota, bila je šuplja kao švajcarski sir, dozvolila crno-belima isti broj pogodaka za samo 30 minuta. Napad je bio jalov, sa samo jednim golom iz kontre za 60 minuta.

Iskusni pivotmen Branko Kankaraš trebalo je da bude snaga na crti ove sezone. Odlično je počeo utakmicu, bio nerešiva enigma za odbranu Partizana, ali je onda ulazio u bespotrebne rasprave sa sudijama, gubio energiju. Draško Nenadić je dobro čuvan, a posle povrede Segala, otupela je oštrica napada, bekovi Zvezde su bili bezopasni.

Posebna tema je izbor golmana? Ima ih trojica, a među 16 bilo je mesta za dvojicu. Retko koje ekipe se odlučuju da skinu tri čuvara mreže. U dosadašnjem toku šampionata najviše je pokazao mladi juniorski reprezentativac Nikola Perić. Na premijeri protiv Dinama, briljirao je sin proslavljenog asa svetskog rukometa, Dejana. Bio je odličan i prošle nedelje protiv Šamota, ali je neočekivano ostao na tribinama na Banjici. U stručnom štabu su odlučili da šansu pruže Dimitriju Jeliću i iskusnom Janku Gemaljeviću. Bili su indisponirani u prvh 30 minuta, imali samo tri odbrane.

Postavlje se pitanje, zašto trenutno najbolji golman Zvezde nije branio? Brojke su neumoljive – „Mali Perke“ je imao najviše odbana u dosadašnjem toku šampionata.

Na tribinama je ostalo i poslednje pojačanje Petar Panić. Ima Zvezda problema na spoljnim pozicijama. Miloš Bujišić je dugo bio povređen, nije prošao pripreme, pa se teško vraća u ritam. Posle povrede Segala, desna strana Zvezde je bila potpuno zatvorena. Ivana Horvata nije bilo skoro godinu dana posle operacije ligamenta kolena i tek se prošle nedelje vratio.

Težak poraz. Katastrofalno smo otvorili utakmicu. Naš najjači adut odbrana je zatajila. Ništa nam nije polazilo od ruke. Ovo je ubedljiivo najgora naša partija ove sezone, ali moramo da se trgnemo. U petak nas očekuje još jedan derbi, sa neporaženom Metaloplastikom. Svaka utakmice je sada imperativ“, rekao je kapiten Zvezde Draško Nenadić za Mozzart Sport.

Šta se dogodilo sa Zvezdom u prvom poluvremenu, posebno u finišu, kada se Partizan brzo sa +5 odlepio ne dvocifrenu prednost?

Prosto je neobjašnjivo šta nam se dogodilo. Trnavac jeste sve branio, onda smo pali i u odbrani. Svaki segment igre se nije poklopio, što je rezultiralo ovako bolnom porazu. Ovo ništa ne menja, i dalje cilj ostaje plasman u plej-of“, istakao je iskusni bek crveno-belih.

----------------

Odbrojavanje je počelo, još 2 dana je ostalo do kraja nagradne igre Mozzarta. Pogodi najveću dnevnu kvotu i osvoji let iz snova za Katar, gledaj meč Brazil - Srbija na Svetskom prvenstvu.

-----------------



tagovi

RK Crvena zvezdaARKUS ligaRukometna superligaRK PartizanRatko ĐurkovićDraško Nenadić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara