(Twitter @Baskonia)
(Twitter @Baskonia)

Zvanično: Dvostruki osvajač Lige šampiona preuzeo Baskoniju

Vreme čitanja: 1min | pon. 13.06.22. | 13:44

Penaroja potpisao dvogodišnji ugovor sa baskijskim klubom

Najavljeno - urađeno. Đoan Penaroja je novi trener Baskonije s kojom je potpisao dvogodišnji ugovor, saopštio je baskijski košakaški klub.

Penaroja je u sezoni na izmaku bio trener Valensije s kojom je stigao samo do polufinala Evrokupa i četvrtfinala ACB lige u kojem je eliminisan upravo od svoje nove ekipe. Ipak, ti rezultati koji nisu zadovoljili upravu Valensije, jer je ciljan takmičarski prolaz u Evroligu preko Evrokupa, kao i bar polufinale nacionalnog šampionata, ipak nisu umanjili njegov renome izgrađen osvajanjem dve uzasopne titule Lige šampiona (2020, 2021) i Interkontinentalnog kupa (2021) sa Burgosom, odnosno plasmanom Manrese u plej-of, prvim posle 21 godine (2019) u uvođenjem Andore iz trećeg u drugi, a zatim iz drugog u prvi rang španske košarke.

Izabrane vesti

Penaroji iza koga je 16 godina trenerskog iskustva, sledeća sezona biće debitantska ui Evroligi, u kojoj je Baskonija redovan učesnik.

Baskijci, jedini od 11 klubova suvlasnika lige koji nikad nije bio evropski šampion, poslednjih godina je u padu. Tačnije, od 2019. nije se plasirao u plej-of, zauzevši ove sezone deveto, a prošle deseto mesto, dok je u ACB ligi posle titule u osvjene u 'balonu' 2020. stizao samo do polufinala.


tagovi

BaskonijaĐoan PenarojaEvroliga

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara