Košarkaši Barselone (©Reuters)
Košarkaši Barselone (©Reuters)

Barselona kreše troškove za košarku: Kraj zlatne ere sa budžetom od 36.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | sre. 29.03.23. | 16:10

Ubuduće će godišnji izdaci biti značajno manji

Bio je logike u takvom sistemu organizacije. I u Realu i u Barseloni. Fudbalski klubovi zarađivali su na stotine miliona. Logično je bilo da onda oni budu “nadređeni” svim ostalim sekcijama. I jedno vreme ta je podela posla savršeno pogodovala košarkaškom delu Barselone. Međutim, toj je priči došao kraj.

Katalonski radio RAC1 izvestio je da je fudbalski klub zbog velikih finansijskih problema koji prete da postanu samo još veći prinuđen da drastično skreše troškove. I ne samo na travnatom terenu, mada će tamo pokušati da napravi najveću uštedu, jer trenutno na plate troši 550.000.000 evra, a cilj je da se ta suma spusti na najmanje 470.000.000.

Izabrane vesti

Međutim, i drugi će morati da plate. U odvojenom tekstu mogli ste da čitate kako će se to odraziti na rukometaše Barselone, ali ako gledamo procentualno – najveći račun stići će pred rukovodioce košarkaške sekcije.

Kako navodi RAC1 budžet za košarkaški klub Barselona biće smanjen za čak 20 odsto, odnosno za petinu. I podseća da je Barselonin budžet za plate u košarkaškom timu ove sezone bio ogromnih 36.000.000 evra. Drugi mediji ranije su pisali i o većoj somi. Svakako je taj ogroman novac bio razlog zbog kojeg je Blaugrana sebi mogla da priušti i Nikolu Mirotića, sa godišnjom zaradom od oko 5.000.000 evra neto najplaćenijeg igrača Evrolige.

Sa ovom kresanjem Barsin budžet, ako je za verovati lokalnom radiju, biće manji za 7.200.000 evra. I mada će i dalje biti među najvećima ipak će se i te kako osetiti.  


tagovi

KK Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara