""
""

Žreb u utorak: Srbija u prvom šeširu, potencijalni rival - Hrvatska!

Vreme čitanja: 2min | sre. 20.01.16. | 12:52

Dragan Đilas o organizaciji kvalifikacionog turnira za OI, najjeftinije ulaznice u Areni biće 400 dinara

Sad sve zavisi od - Srbije. Posle dobijanja domaćinstva jednog od kvalifikacionih turnira za plasman na Olimpijske igre u Rio de Žaneiro, u Košarkaškom savezu Srbije ne kriju zadovoljstvo tom činjenicom, međutim, ne dozvoljavaju da ih obuzme euforija, jer takmičenje za podelu preostalih viza još nije ni počelo.

Štaviše, ne zna se ni ko će nam biti protivnici. To ćemo saznati tek posle žreba zakazanog za utorak u Ženevi.
„Ekipe će biti podeljene u šešire u skladu sa rejtingom. Srbija će biti u prvom, zajedno sa Francuskom i Grčkom. Ne možemo da igramo ni sa Italijom i Filipinima, jer su oni domaćini. Utakmice će se igrati između 18.00 i 21.00 čas, a tim što će naše utakmice biti u drugom terminu“, rekao je predsednik KSS Dragan Đilas, uz napomenu da će ceduljice sa imenima reprezentacija iz kuglica izvlačiti Horhe Garbahosa, Radosav Nesterović i Ana Dabović.

Izabrane vesti

Osim naše, učesnici kvalifikacija su još reprezentacije Francuske, Grčke, Italije, Hrvatske, Češke, Letonije, Novog Zelanda, Filipina, Meksika, Kanade, Portorika, Irana, Japana, Libana, Angole, Senegala i Tunisa.

Na tri kvalifikaciona turnira takmičiće se po šest selekcija, a samo će pobednici steći pravo da igraju u Rio de Žaneiru.
To što smo domaćini ne znači da smo se plasirali. Mislim da je najveća korist od ovog turnira to što će građani imati priliku da gledaju svoju reprezentaciju, ne mislim da možemo u skorijoj budućnosti da se kandidujemo za završnicu EP, koja košta oko 10.000.000 evra. To je u ovom trenutku nerealno. Platićemo 2.000.000 evra za kotizaciju i oko 700.000 evra za troškove organizacije“.

Kad je već o troškovima reč Dragan Đilas je konkretan.
„Dobili smo knjigu od 137 strana, gde piše šta bi trebalo da uradimo kako bi organizovali takmičenje. Želim da zahvalim predsedniku Vlade koji nas je pitao šta bi trebalo da uradi i rekao da će država obezbediti 2.000.000 evra. Zahvalio bih i gospodinu Vanji Udovičiću. Velika zahvalnost gospodinu Patriku Baumanu, generalnom sekretaru FIBA, jer je pobedio sportski kriterijum. Nije tajna da smo ponudili 2.500.000 evra, a neke zemlje duplo više. Možete sami da zaključite ko je. Sredstava su ogromna, u rangu su iznosa koliko bi trebalo da platimo za organizaciju grupe Evropskog prvenstva, a mislim da je ovo mnogo pametnije“.

Predsednik KSS je rekao da će „imajući u vidu da su sredstva došla iz budžeta, napraviti organizaciju kako bi pokrio troškove“.
„Smatramo da bi takmičenje trebalo da bude dostupno svima, mislim da će minimalna cena ulaznica biti 400 dinara i da je to prihvatljivo za većinu gledalaca. Svesni smo i da bismo prodali sve ulaznice i da im cena bude 1.000 dinara, ali ćemo finansije ovoga puta staviti na drugo mesto“, dodao je Dragan Đilas.

Pratite MOZZART i na našoj novoj Fejsbuk stranici!

(FOTO: Star sport)


tagovi

Košarkaški savez Srbijekošarkaška reprezentacija SrbijeDragan Đilas

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara