Dvejn Vejd (REUTERS/Rhona Wise)
Dvejn Vejd (REUTERS/Rhona Wise)

Svi se pitaju na šta ovo liči, pa i Dvejn Vejd: Ko je ovaj čovek?

Vreme čitanja: 2min | pon. 28.10.24. | 09:21

Kako je moguće da su ovoliko promašili

Majami Hit nema veću legendu od Dvejna Vejda, koji je osvojio tri šampionska prstena na Floridi. Najbolji igrač u istoriji Majamija bio je 13 puta Ol-star za 16 sezona koliko je igrao. Najveći uspeh mu je to što je bio MVP finala 2006. godine, kada je doneo prvu titulu u istoriji franšize. Prošle godine ušao je u Kuću slavnih i zacementirao svoje mesto u košarkaškoj istoriji. Sada je Majami napravio statuu u čast Dvejna Vejda, koji je prvi igrač koji je dobio takvu čast od Hita.

Izabrane vesti

"Razmišljam i sećam se kada sam došao kao klinac sa 21 godinom i kada sam sada ovde kao čovek od 42 godine, šta sam sve doživeo i kakvo je bilo iskustvo. Ovo je jedan od najboljih momenata u mom životu. Prelepo je biti deo ovoga. Ovo je jedna od najboljih statuu koje su napravljene, po onome što predstavlja", rekao je Vejd.


Napravili su statuu koja podseća na njegovu proslavu "ovo je moja kuća", kada se popeo na zapisnički sto posle pogođenog šuta za pobedu u produžetku protiv Čikago Bulsa, što je jedan od najupečatljivijih momenata u njegovoj karijeri. Ipak, nije sve toliko dobro...


Statua gotovo da ne liči na Dvejna Vejda i društvene mreže su se usijale od fora i fazona na Vejdovu statuu, koju su napravili Omri Amrani i Oskar Leon, koji je napravio i Kobijevu statuu. Vejd je učestvovao u pravljenju statue u studio Rotblat Amrani. Ne liči na Vejda uopšte, pa se i on našalio i zapitao se ko je ovo.

Čudno je da Majami Hit nije proverio i napravio nešto tako veliko kako treba. Statua Vejda će ostati zauvek ispred Kaseja centra, a predmet podsmeha će izgleda takođe biti zauvek.



tagovi

Dvejn Vejd

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara