Goran Dragić u prodoru (©Reuters)
Goran Dragić u prodoru (©Reuters)

Slovenija dobija veliko pojačanje: Goran Dragić se vraća u reprezentaciju

Vreme čitanja: 1min | pon. 30.05.22. | 18:40

Odigraće meč protiv Hrvata u "Stožicama" u okviru kvalifikacija za Mundobasket

Od kada se Goran Dragić povukao iz državnog tima u Sloveniji maštaju o njegovom povratku i plesu po terenu sa Lukom Dončićem. Da bude sve kao nekada, kao u finalu Evrobasketa. Snovi bi uskoro mogli da im se ostvare, makar nakratko.

Eurohoops je lansirao vest da se Goran Dragić vraća u reprezentaciju Slovenije! NBA as i dugogodišnji vođa Slovenije će, verovatno, poslednji put dres sa državnim grbom obući u “Stožicama”. Zvanične potvrde i dalje nema, ali sve je spremno za Dragićev oproštaj u kvalifikacijama za Mundobasket.

Izabrane vesti

Posle pet godina Goran Dragić bi na jednoj utakmici mogao da bude vođa slovenačkog tima i da udruži snage sa Lukom Dončićem. I to ni manje ni više nego protiv Hrvatske u odlučujućoj utakmici za plasman u narednu rundu. Slovenci imaju polovičan učinak, a trijumf bi ih odveo dalje i ne bi morali da strahuju pred meč poslednjeg kola sa Švedskom.

Bio bi to veliki povratak sjajnog šutera, koji je Sloveniji doneo prvo evropsko zlato ubacivši Srbiji u finalu 2017. godine 35 poena, i tako stao nadomak ostvarenja Paua Gasola, koji je 2003. godine brojao do 36. Dragić je bio MVP Evropskog prvenstva, prosečno je postizao 22,6 poena i perfektno sarađivao sa Lukom Dončićem, tada zvezdom u usponu.

Duet “sa sunčane strane Alpa” će, po svemu sudeći, još jednom udružiti snage i podsetiti na dane kada su bili neuništivi. “Udariće” Slovence nostalgija.


tagovi

košarkaška reprezentacija SlovenijeGoran DragićKvalifikacije za Mundobasket 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara