Toronike Šengelija (Shutterstock)
Toronike Šengelija (Shutterstock)

Skariolo konačno dobio priliku da sarađuje sa Šengelijom, ali se Gruzin na leto seli kod Jasikevičijusa

Vreme čitanja: 2min | uto. 08.03.22. | 17:33

Italijanski mediji prenose da novi košarkaš Virtusa već ima dogovor sa Barselonom za narednu sezonu

Napravio je Virtus dva fenomenalna poteza u smiraj prelaznog roka za klubove iz Evrokupa. Uspeo je u završnici da dovede Danijela Heketa i Tornikea Šengeliju, koji su zbog rata u Ukrajini napustili redove moskovskog CSKA. Dok je italijanski reprezentativac parafirao saradnju do leta 2024. godine, Gruzin se obavezao na vernost timu iz Bolonje do kraja sezone. Korijere di Bolonja u svom štampanom izdanju prenosi da će se potom preseliti u redove Barselone.

Heket je parafirao višegodišnju saradnju tešku 1.000.000 evra po sezoni, preneo je BasketNews. Osim što će i sam predstavljati veliko pojačanje za Bjankonere, uspeo je i da pomogne u angažovanju Šengelije. Delili su svlačionicu u Moskvi, a italijanski reprezentativac ga je ubedio da nastave saradnju u Bolonji. To je otkrio i trener Virtusa Serđo Skariolo.

Izabrane vesti

"Dok je Danijel još rešavao sve sa CSKA, pitao sam ga za Šengeliju i zamolio ga da ga pozove. Naravno, pričao sam i ja sa Tokom nekoliko puta pre nego što je došao, ali se njegova situacija razlikovala od Heketove", rekao je italijanski stručnjak.

Otkrio je i da je svojevremeno insistirao na njegovom angažovanju dok je bio u redovima Baskonije. Na kraju im se nije dalo da sarađuju, sve do sada.

"Kada je bio u NBA, bio sam uporan da ga dovedemo u Baskoniju koju sam tada vodio sa klupe. Pregovori su se otegli, ali bio sam svestan da je sjajan igrač i da bi predstavljao veliko pojačanje. Interesantno je da kada su konačno završeni, napustio sam klub i nismo uspeli da sarađujemo".

Kako bilo, konačno će Skariolo raditi sa sjajnim centrom, ali kako stoje stvari samo do kraja tekuće sezone. Korijere di Bolonja prenosi da je Šengelija potpisao četvoromesečnu saradnju tešku čak 600.000 evra. Pisao je BasketNews da u njegovom ugovoru postoji opcija da ostane i naredne takmičarske godine u Bolonji, u slučaju da se Bjankoneri domognu Evrolige, ali nove informacije ukazuju da Gruzin ima dogovor sa Barselonom.

Pomenuti italijanski list tvrdi da će Toko postati slobodan igrač narednog leta i da će nakon toga parafirati višegodišnju saradnju sa katalonskim gigantom. Podsetimo da je Barselona dugo tragala za centrom, te se pisalo o mogućnosti da klub pojača i Mark Gasol, koji je na kraju odabrao Đironu.

Šengelija može da pokrije obe centarske pozicije, a iz trenutnog tima bi mu konkurencija bili igrači poput Nikole Mirotića, Najdžela Hejsa, Rolandsa Šmitsa, Brendona Dejvisa, Sertača Šanlija i Pjera Oriole. Čini se da bi neko od njih mogao da digne sidro kako bi se otvorio prostor za Gruzina, koji će sigurno imati visoka primanja. U Moskvi je navodno zarađivao 1.800.000 evra po sezoni.


tagovi

Virtus BolonjaKK BarselonaTornike ŠengelijaSerđo SkarioloDanijel HeketŠarunas Jasikevičijus

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara