""
""

Saletova “žrtva” Marčuljonis: Ako General postavi zonu, Amerikancima neće biti lako

Vreme čitanja: 2min | ned. 14.09.14. | 12:56

Legendarni Šarunas Marčuljonis je 1995. godine na EP bio najbolji igrač i strelac, ali je Đorđević bio taj koji je odlučio pitanje prvaka Starog kontinenta. Danas je Šaras impresioniran kakav trener je postao Sale

Pre 19 godina, dvojica najboljih šutera Evrope u tom trenutku su ukrstili “revolvere” u finalu evropskog prvenstva u Atini. Jedno od najboljih finala ikada u evropskoj košarci, obeležio je Aleksandar Đorđević sa devet trojki, ukupno 41 poenom i tako u potpunosti zasenio Šarunasa Marčuljonisa, kojem su za utehu ostale titule MVP igrača i najboljeg strelca tog prvenstva.

Izabrane vesti

Skoro dve decenije posle nezaboravnog finala u Atini, Šarunas Marčuljonis u Madridu hvali nekadašnjeg ljutog rivala uoči okršaja Srbije i SAD za svetku krunu. Popularni Šaras je impresioniran Đorđevićevom selektorskom karijerom.
“Od Đorđevića možete sve da očekujete. Dobar general poznaje vojnike, šta drugo da kažem. Dokazao je da je naučio posao, za kratko vreme doneo je energiju i pomogao igračima da napreduju”, rekao je Marčuljonis za Novosti.

U polufinalu, njegova Litvanija nije uspela da pruži ozbiljniji otpor Amerikancima, ali nekadašnji as Golden Stejta tvrdi da Srbija ima šansi.
“Ne znam zašto nismo igrali zonu. Znam da Saša poznaje igru, znaće bar da uspori njihov napad. Ako pogađaš u napadu, neće imati priliku da trče kontre. Ima dobrih mladih igrača u srpskom timu, vidi se da su dobro trenirani, ne prave glupe greške. Sviđa mi se Bjelica, ima ogromne ruke i sjajne pokrete, uvek je na pravom mestu u pravo vreme. Teodosić je u polufinalu igrao kao u transu, ovo je najbolja partija koju sam gledao posle dugo vremena. Drago mi je, jer je imao dosta teških godina. Važno je za igrača da bude samouveren”, iskren je jedan od najboljih košarkaša Evrope svih vremena.

Na pitanje da li finale Jugoslavija – Litvanija iz 1995. najbolje svih vremena, odgovara:
“Najkontroverznije sigurno.”


tagovi

Aleksandar ĐorđevićMundobasket2014Šarunas MarčuljonisSrbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara