Aleksandar Đorđević (© Starsport)
Aleksandar Đorđević (© Starsport)

Saletov Fener iskalio bes, +38 protiv Afjona

Vreme čitanja: 2min | pet. 01.04.22. | 21:31

Prekinuta serija od četiri vezana poraza

Upao je Fenerbahče u kontra ritam, nanizao četiri neuspeha u oba takmičenja i pritom ostao bez šansi za plasman u četvrtfinale Evrolige. U Turskoj se ipak brzo vratio na pobednički kolosek, pa je očitao lekciju Afjonu kao gost u 26. kolu Superlige - 99:61.

Fener je tako učvrstio lidersku poziciju, ima 21 trijumf i pet poraza. Sa druge strane Afjon je ostao poslednji sa učinkom 4-22.

Izabrane vesti

Poterao je maler četu Aleksandra Đorđevića, koja je nedavno opet ostala bez jednog od najboljih igrača Nanda De Koloa, taman nakon što se vratio iz povrede i ušao u formu - doživeo je novi peh.

Ipak, ubedljiv trijumf nad Afjonom ukazuje da se nazire svetlo na kraju tunela. Dominirao je Fener od prvog do poslednjeg minuta, nije smanjivao broj obrtaja ni kada je sve bilo jasno u Afjonkarahisaru. Prvi kvartal dobio je sa 22:12, do poluvremena uvećao prednost na 16 poena. Posle 30 minuta bilo je 66:46 za goste i nije više bilo dileme ko će upisati trijumf. Na kraju su rasterećeni Đorđevićevi puleni odigrali najbolje kada je sve bilo gotovo, pa su četvrti period dobili 33:15.

Bivši igrač Igokee Markel Starks je meč okončao sa 18 poena i bio najefikasniji na utakmici. Ispratili su ga Ahmet Duverioglu i Šehmus Hazer sa po 14 poena, 12 je ubacio Ismet Akpinar, dok je Metedžan Birsen dodao 11.

U redovima Afjona 17 poena i osam skokova bivšeg igrača istanbulske ekipe i Mornara Džonija Hamiltona. Ispratio ga je iskusni Keni Hejs sa 14, dok je 11 dodao Bildžehan Diril.



tagovi

KK FenerbahčeAfionAleksandar ĐorđevićMarkel StarksDžoni Hamilton

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara